Online03.03.2009

Oplossing voor file in zicht?


oplossing-voor-file-in-zicht.jpg
oplossing-voor-file-in-zicht.jpg

Het is acht uur in de ochtend, je stapt de deur uit en voelt de koude lucht op je longen slaan. Met je slaperige hoofd stap je in de auto om naar je werk te gaan. Je rijdt richting snelweg en neemt de afslag…BAM… file. Dit scenario kennen de meeste mensen wel. Het is één van de factoren die werknemers demotiveren om elke dag naar werk te gaan.

Op Telegraaf.nl stond dat het fileleed nog lang niet over is, want het aantal files in ons land neemt in snel tempo weer toe. In de eerste week van februari is de filedruk met bijna veertien procent gestegen ten opzichte van afgelopen jaar.

Dankzij de kredietcrisis (sorry, ik weet dat iedereen moe wordt van dit woord) en de droge vorstperiode was er in december en januari een flinke daling…jammer genoeg hield de daling niet aan.

Volgens Eduard Schaepman, CEO Regus Benelux, kunnen we files niet alleen terugdringen door minder kilometers te maken. Het vereist een omslag in de manier waarop wij tegen werk aankijken. Schaepman is bijvoorbeeld een groot voorstander van initiatieven als wegmetfiles.nl. Een website die mensen aanmoedigt om te carpoolen.

Veel bedrijven en managers houden nog vast aan de ouderwetse gedachte dat er iedere dag vanuit één plek gewerkt moet worden. Volgens Schaepman volstrekt achterhaald en één van de belangrijkste oorzaken van de niet aflatende stroom files die ons land iedere dag weer teistert.

De oplossing is flexibel werken. Enkel naar een kantoor rijden wanneer dat nodig is. En dan bij voorkeur naar een kantoor in de buurt, om het aantal kilometers, onnodige reistijd en zelfs milieuvervuiling te vermijden.

Zou het dan echt zo simpel zijn?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.