Online09.10.2008

Storing internetbanken voedt angst


storing-internetbanken-voedt-angst.jpg
storing-internetbanken-voedt-angst.jpg

Gistermiddag meldde het Financiele Dagblad heel kort dat naast de website van Icessave ook de website van Ohra internetbankieren onbereikbaar was geworden. En dat leidde tot de speculatie dat Ohra ook in problemen zou zitten. Het bericht verdween weer snel van de site. Toch maar even gebeld met Ohra. Voorlichter Frank Witte zoekt het uit. En begint in zijn antwoord over de uitstekende solvabiliteit van Ohra. “Er is niks aan de hand”. Als eerste beeld bij die woorden komt bij mij de minister van informatie van Irak t.t.v. de Amerikaanse inval naar boven. “There are no American tanks in Bagdad”, riep hij terwijl je op de achtergrond de beschietingen hoorde. De angst bij de financiele instellingen is zo groot dat ze direct beginnen te roepen dat er niks aan de hand is. En dat voedt juist het wantrouwen bij het publiek. En dat moge blijken uit de gigantische bezoekersaantalllen op de diverse internetbankieren websites. Dat was dan ook de oorzaak van de ’technische storing’ bij Ohra aldus de woordvoerder.

Ook de Postbank kampte gisteren met een storing. Een Dutchcowboy lezer meldt :” Wat lezen we (8-10 19:14u) op de homepage van Postbank Internetbankieren? “Als gevolg van een technische storing worden op dit moment de saldi van de volgende spaarrekeningen niet getoond: Toprekening – KwartaalExtrarekening – Bonusrenterekening – Internetsparen Ook het doen van overschrijvingen naar/van genoemde rekeningen is daardoor momenteel niet mogelijk.”

Heel Nederland heeft de afgelopen dagen gechecked of het geld er nog stond. Er zijn tienduizenden die hun geld verspreid hebben over diverse banken. De virtuele rijen voor de banken moeten enorm zijn geweest. Het vertrouwen in de financiele instellingen is volledig verdwenen. En wat mij betreft hebben de bankbobo’s dat aan zichzelf te wijten. En dus maakt het geen indruk als ze roepen dat de solvabiliteit op orde is.

Het wordt tijd dat iemand het initaitief neemt om deze bobo’s met pek en veren door Wall Street te jagen.

En wie begint er een website waar namen en foto’s geplaatst kunnen worden van dit boeventuig dat alleen maar aan de eigen bonussen dacht? Lijkt me mooi een virtuele schandpaal…… .