Online30.09.2008

Tweakers.net bestaat 10 jaar


tweakers-net-bestaat-10-jaar.jpg
tweakers-net-bestaat-10-jaar.jpg

Tweakers.net werd in 1998 opgericht door de toen 19-jarige Femme Taken onder de naam ‘World of Tweaking’. De eerste artikelen waren gericht op hardcore PC hobbyisten over het met creatieve methoden verbeteren van je PC en reviews van randapparatuur en games. Al snel groeide de website uit tot een levendige community waar een groot aantal mensen een bijdrage aan leverde.

Tweakers.net is op een hoop punten voorloper geweest op het Nederlandse internet: in 1998 de eerste weblog, in 1999 de eerste prijsvergelijker en in 2000 de eerste mobiele prijsvergelijker. In maart 2006 werd Tweakers.net overgenomen door VNU Media, waarna er flink is geïnvesteerd in onder meer het vergroten van de redactionele capaciteit.

Inmiddels kent de website drie miljoen unieke bezoekers per maand, 60 miljoen pageviews per maand en meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers. Hiermee behoort het tot de top-20 van drukst bezochte websites van het Nederlandstalige internet.

Van oorsprong is Tweakers.net een hardwaresite, maar in de loop der tijd is de formule uitgebreid met onder andere games, consumentenelektronica en mobiele telefonie. De doelgroep bestaat uit hoger opgeleide mannen met een passie voor technologie. Op dit moment wordt de kern van de site gevormd door nieuws, productreviews, prijsvergelijkingen en een forum.