Online03.07.2008

“Phidi” winnaar wedstrijd Ben jij beter dan Microsoft?


Phidi, een flitsende sportieve website met foto’s, video’s en nieuwsitems van de minder bekende Olympische sporten, is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd ‘Ben jij beter dan Microsoft’. Deze wedstrijd werd gehouden onder 30 studenten van de Hogeschool Rotterdam en had als doel gedurende 12 weken vernieuwende mashups te creëren van al bestaande webtoepassingen. Dit project is een vervolg op de succesvolle gelijknamige wedstrijd in 2006 en 2007 van Tam Tam.

De dertig studenten hebben in zes teams hun website gepresenteerd aan een jury bestaande uit Bas Leurs, de docent en vakgroepcoördinator van Communication and Multimedia Design van de Hogeschool Rotterdam en een vertegenwoordiging van de wedstrijdorganisator: het internetbureau Tam Tam. Alle studenten kregen voor dit bijzondere praktijkgerichte project studiepunten en het team dat overall het best presteerde kreeg bovendien een iPod Touch.

Phidi werd door de jury uitgeroepen tot winnaar omdat het concept goed doordacht was, het hele creatieproces uitstekend verliep en de studenten professioneel werkten. De jury keek verder of het eindresultaat voldeed aan de opdracht en aansloot bij de doelstellingen. Ook werd de werking, de vormgeving, de keuze van de verschillende webcomponenten en de toelichting op gemaakte keuzes beoordeeld. Bij goed projectmanagement hoort ook een professionele communicatie met alle betrokken partijen, vandaar dat ook dit aspect werd meegenomen in de beoordeling.

Phidi is een website over de minder bekende Olympische sporten als de handboogsport of slalom kanovaren. Ben je benieuwd naar de reglementen en historie van deze sporten, dan biedt deze mashup uitkomst. Foto’s, video’s en nieuwsitems worden bijeengebracht waarbij je kunt filteren op sport en/of atleet. De andere teams kwamen met mashups als het mobiel raadplegen van de Albert Heijn receptendatabase, een brainstorm website, een prijsvergelijkingssite voor tweedehands mobiele telefoons, een geheel geplande stapavond in Rotterdam en een website om geld in te zamelen voor je verjaardagscadeaus via Hyves.

Voor de tweedejaars studenten Communications and Multimedia Design (CMD) en Grafi Media Technologie (GMT) van de Hogeschool Rotterdam komen in dit uitdagende project de opleiding en de praktijk samen. De studenten uit de verschillende disciplines van CMD en GMT leerden tijdens het project ook beter samenwerken. Bas Leurs, docent en vakgroepcoördinator van CMD: “Voor de Hogeschool Rotterdam verbetert zo’n project de aansluiting tussen opleiding en praktijk. Studenten gaan serieuzer om met de praktijkopdracht om dat ze echt moeten pitchen. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om hun concept verder uit te werken bij Tam Tam als stagiair.” De makers van Phidi gaan in september als stagiair bij Tam Tam aan de slag met het concept.

Internetbureau Tam Tam is erg tevreden met de concepten: “Wij werken graag samen met universiteiten en HBO-opleidingen omdat dit altijd frisse en creatieve ideeën oplevert. Nieuwe webtoepassingen die qua conceptontwikkeling, design en techniek niet onderdoen voor ideeën van professionals”, aldus Jeroen Hulscher, adviseur online marketing/developer bij Tam Tam. “Bij deze wedstrijd waren wij erg onder de indruk van de prestaties van alle teams. We gaan dit volgend jaar dan ook zeker weer organiseren.”

Verder lezen over Microsoft

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Microsoft heeft een nieuw AI-model gepresenteerd dat op vrij indrukwekkende wijze en met heel weinig informatie al volledige video's kan maken, mét tekst.

Online22.04.2024

Een realistische video van jou is gemaakt met één foto

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners