Online02.05.2008

Doek valt voor Skoeps


doek-valt-voor-skoeps.jpg
doek-valt-voor-skoeps.jpg

Skoeps, de eerste Nederlandse nieuwssite voor burgerjournalisten, houdt op te bestaan. Het samenwerkingsverband tussen PCM Uitgevers en de digitale tak van Talpa Media wordt per 5 mei a.s. ontbonden na ruim anderhalf jaar actief te zijn geweest. Beide partijen vinden, volgens een persbericht dat zojuist door PCM en Talpa verspreid is, ‘dat Skoeps niet langer past binnen de strategische focus van de afzonderlijke ondernemingen’.

Skoeps had de ambitie om van elke Nederlander een verslaggever te maken. Op de website van Skoeps zijn alle foto’s en filmpjes dan ook afkomstig van amateurs die ooggetuige zijn geweest van een nieuwswaardig feit.

De ambitie van de nieuwssite is gedeeltelijk geslaagd, maar het is Skoeps niet gelukt een financieel gezond vooruitzicht te ontwikkelen. Op dit moment beschikt Skoeps over de grootste beeldredactie van Nederland met 7500 geregistreerde Skoepers die maandelijks tussen de 1000 en 1500 nieuwsitems insturen.

In april 2007 ontving Skoeps een Zilveren SpinAward voor beste site en was het genomineerd voor de World Summit Award (van WSIS) in de categorie e-business.

Leon Krijnen

Verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over baseball, bouw, techniek, fotografie, mensen, computers, internet, reizen en oldtimers. @Krijnen.Com