Online09.04.2008

Beetjehulp.nl in eerste kwartaal succesvol


beetjehulp-nl-in-eerste-kwartaal-succesv.jpg
beetjehulp-nl-in-eerste-kwartaal-succesv.jpg

Cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar laten zien dat het nieuwe doe-het-zelf concept beetjehulp.nl een succes is voor huisbezitters. Via de site staan huizen gemiddeld korter te koop en leveren in verhouding tot andere (internet)makelaars meer op. Verder zijn ook de verkopers zeer te spreken over de persoonlijke aandacht van de beetjehulp makelaar.

Uit vergelijkingen met cijfers van de NVM blijkt dat het nieuwe doe-het-zelf concept een succes is voor huizenverkopers. In vergelijking met andere makelaars worden huizen via beetjehulp.nl sneller verkocht. De gemiddelde looptijd bij beetjehulp.nl is 40 dagen, terwijl dit gemiddeld bij NVM-makelaars 87 dagen is en bij internetmakelaars 123 dagen. Daarnaast is het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs beduidend kleiner dan gemiddeld. Een huiseigenaar verkoopt zijn huis bij beetjehulp.nl gemiddeld 0,7% onder de vraagprijs, bij de gemiddelde NVM-makelaar en internetmakelaar is dit verschil een stuk groter, respectievelijk 3,2% en 3,3%.

De grote kracht van beetjehulp.nl ligt in de perfecte mix tussen doe-het-zelf verkoop en de ondersteuning van een lokale NVM-makelaar,” aldus Gert van Dorsten, makelaar bij beetjehulp.nl.

Navraag onder de klanten van beetjehulp.nl wijst uit dat 91% tevreden tot zeer tevreden is over de mix tussen doe-het-zelf verkoop en de ondersteuning van een lokale NVM-makelaar. Volgens de ondervraagden zijn de snelle opvolging, service en knowhow van de makelaar zeer waardevol. 79% geeft aan het persoonlijke contact met de makelaar het grootste pluspunt te vinden.