Online06.04.2008

Europese extensie .eu 2.7 miljoen keer geregistreerd


europese-extensie-eu-2-7-miljoen-keer-ge.jpg
europese-extensie-eu-2-7-miljoen-keer-ge.jpg

De afgelopen twee jaar zijn er meer dan 2,7 miljoen adressen met de extensie .eu op het internet verschenen. Die balans heeft de Europese Commissie vrijdag opgemaakt naar aanleiding van de tweede verjaardag van de lancering van de Europese extensie.

Met meer dan 2,7 miljoen registraties is .eu in een bestek van twee jaar de vierde meest populaire extensie (Top Level Domain) in Europa geworden. Wereldwijd bezet de extensie de achtste plaats. De absolute koploper blijft .com met meer dan 71 miljoen registraties, gevolgd door .de, .net, .cn, .uk en .org.

In april 2006 kende .eu een vliegende start. De eerste twaalf maanden noteerde de Europese Commissie bijna 2 miljoen registraties. In de loop van vorig jaar vertraagde de groei enigszins. In voormalige Oostbloklanden als Polen (+48,6 pct) en Litouwen (+48,4 pct) nam het aantal registraties vorig jaar wel nog fors toe.

Bijna een derde van alle registraties vonden bij de Duitsers plaats, hoewel onze oosterburen slechts 16 procent van de EU-bevolking uitmaken. Nederland en Groot-Brittannië zijn elk goed voor meer dan 13 procent van de registraties.