Online20.03.2008

Telemedicine prijs naar Stichting Gerrit


telemedicine-prijs-naar-stichting-gerrit.jpg
telemedicine-prijs-naar-stichting-gerrit.jpg

De winnaar van de zesde EPN/Nitel Telemedicineprijs is Stichting Gerrit. Dit maakte Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid voor het CDA, bekend tijdens het executive dinner op de beurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht.

De jury stelde dat de winnaar laat zien hoe innovatie in de zorg moet plaatsvinden. Zorgverleners dienen ervan overtuigd te raken dat ze hun informatievoorziening op orde moeten brengen om betere zorg te kunnen verlenen.

Ook zijn betrouwbare IT-dienstverleners nodig die de taal spreken van zorgverleners en het vertrouwen weten te winnen van zorgverleners. Verzekeraars moeten een duidelijke keuze hoe ze de zorg ingericht willen zien. 

De vakjury onder voorzitterschap van dr. W.H. Salzmann van het College voor Zorgverzekeringen maakte een keuze uit vier genomineerde partijen: naast stichting Gerrit waren genomineerd de SHL in Noord-Brabant en Zeeland, Zorgring Noord-Holland Noord en de Zorggroep Eerstelijn in Waterland/Delfland. De jury beoordeelde in hoeverre deze partijen de voorwaarden creëren voor vergaande innovatie van zorg in hun regio.