Nieuws25.06.2019

Zwemtocht Maarten van der Weijden massaal gevolgd


Elfstedenzwemtocht in alle opzichten een succes

Je kunt de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden moeilijk hebben gemist. De voormalig olympisch kampioen open waterzwemmen voltooide gisteren zijn Elfstedenzwemtocht. In Nederland leefden we massaal mee met de poging van Maarten: bijna 4,2 miljoen mensen hebben de zwemtocht op televisie gevolgd. De finish werd het meest bekeken moment, kort na zijn aankomst keken bijna 2 miljoen mensen naar NPO1.

195 kilometer en 4 miljoen euro

In 4 dagen tijd zwom Maarten maar liefst 195 kilometer door de Friese wateren. De zwemmer wilde met deze tocht zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Vorig jaar moest hij na 163 kilometer opgeven omdat zijn gezondheid in gevaar kwam. Gisteren haalde hij wel de eindstreep. Bij aankomst in Leeuwarden werd bekendgemaakt dat hij met zijn zwemtocht tot nu toe bijna 4 miljoen euro heeft opgehaald. Een jaar geleden was de opbrengst 5 miljoen, dus de man heeft een behoorlijke som geld bij elkaar gezwommen!

Bij de finish als held onthaald

Maarten van der Weijden werd als echte held onthaald. Bij de finish in Leeuwarden werd de zwemmer opgewacht en onthaald door niemand minder dan Reinier Paping, winnaar van de Elfstedentocht van 1963. Tijdens de poging van Van der Weijden stonden tienduizenden mensen langs de kant om hem toe te juichen. In Dokkum kregen kinderen even vrij van school zodat ze de zwemmer zelf aan konden moedigen. Vier F-16’s vlogen over Dokkum als eerbetoon. Sommige fans stonden al dagen van tevoren langs de route om een goede plek te hebben.

Maarten van der Weijden Foundation

Het liveblog op de NOS-app en NOS.nl werd gisteren, toen de finish in zicht kwam, 2,6 miljoen keer bezocht. Op YouTube werd door de NOS een livestream uitgezonden die 4,5 miljoen keer is bekeken. Doneren aan de Maarten van der Weijden Foundation kan overigens nog steeds. Met deze stichting hoopt Maarten het leven van voormalig, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek.

Vanavond is de held te gast in tv-programma M., om meer te vertellen over de Elfstedenzwemtocht en hoe hij de afgelopen dagen heeft ervaren.

De zwemtocht op social media

Op Twitter werd de Elfstedenzwemtocht uiteraard op de voet gevolgd. We maakten een selectie van de mooiste, meest bijzondere en grappige Tweets.

Verder lezen over Sport

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer
DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Het Franse DS Automobiles, inmiddels onderdeel van Stellantis, is al jaren succesvol in het FIA Formula E Wereldkampioenschap met het raceteam DS Techeetah. Inmiddels hebben ze ook meerdere kampioenschappen gewonnen, zowel bij de rijders al bij de constructeurs.

Automotive23.05.2024

DS Automobiles presenteert zijn derde generatie Formula E-auto: FE23

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Het blad deed alsof het een interview met hem had, en zette eronder met kleine lettertjes dat het AI was.

Media22.05.2024

Duits tijdschrift fakete interview met Schumacher door AI

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Verhoogt Basic-Fit abonnementsgelden zonder vooraankondiging?

Verschillende leden van Basic-Fit klagen erover dat de sportschoolketen de periodieke abonnementsgelden verhoogt zonder hen hier voorafgaand van op de hoogte te stellen. Overeenkomstig consumentenrecht gelden er namelijk...

Nieuws04.04.2024

Verhoogt Basic-Fit abonnementsgelden zonder vooraankondiging?

Stuur Basic-Fit dan onderaan een email!
De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

In Nederland is nu voor het eerst een voetbalwedstrijd te zien in virtual reality. Het gaat dus niet om een virtuele voetbalwedstrijd: het is een echte wedstrijd tussen twee topteams, namelijk AZ en PSV die ook in VR wor...

Technology03.04.2024

De eerste voetbalwedstrijd die je in VR kunt kijken: PSV – AZ

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

Het gonst van de geruchten over de uitzendrechten van de Formule 1: er wordt gezegd dat die eer straks aan Ziggo is, maar dat is nog niet definitief. Wel is er een kleine verhuizing: de Formule 1-uitzendingen zijn straks...

Entertainment02.04.2024

Formule 1 gaat verhuizen: maar niet definitief

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers

Er is tennis, er is squash en er is padel. Steeds vaker zien we in Nederland padelbanen verschijnen en dat is niet vreemd: het is een enorm goede sport. Nu blijkt volgens een onderzoek van Holidu dat er bepaalde steden i...

Lifestyle20.03.2024

​Dit zijn de beste Nederlandse steden voor padellers