Nieuws17.02.2021

Vandaag is het ‘Doe vriendelijk dag’: 3 ideeën voor een lief gebaar


Vandaag staat helemaal in het teken van lief doen tegen een ander. Het is namelijk ‘Doe vriendelijk dag’. In het buitenland ook wel bekend als de ‘Random Acts of Kindness Day‘. Klinkt toch net iets minder dwingend. Goed, lief en vriendelijk doen dus. En attent zijn voor iemand in je omgeving. Er is zelfs een ‘Random Acts of Kindness Foundation’. Van vriendelijkheid en positiviteit worden we natuurlijk allemaal blij. En, vergeet niet, wat voor jou een klein gebaar is kan het leven van een ander veranderen.

Een lief gebaar: 3 ideeën

We kunnen echt wel honderden voorbeelden geven van een lief gebaar. Maar het ligt natuurlijk helemaal aan jouw situatie wat jij fijn vindt. Daarom geven we je 3 originele ideeën. Natuurlijk is iemand anders een compliment geven daarnaast elke dag een goed idee. En lief zijn voor jezelf ook!

Persoonlijk cadeau

Geef je partner, vriend, vriendin of familielid eens een persoonlijk cadeau. Dat vindt echt iedereen leuk om te krijgen en het laat zien dat je moeite hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een fotoalbum, een gepersonaliseerd cadeau of een speciaal samengestelde playlist op Spotify. Het hoeft dus niet eens iets te kosten. Ook leuk: een brief of kaart, waarin je iemand vertelt wat je zo waardeert in jullie relatie/ vriendschap en wat je straks als eerste samen wil ondernemen na alle corona-ellende.

Geef spullen weg

Ruim je kledingkast uit, selecteer boeken die weg mogen en bekijk wie je hiermee blij kunt maken. Als het niet in je eigen kring is, dan zijn er altijd andere mensen die jouw spullen goed kunnen gebruiken. Op Facebook en Marktplaats kun je ook dingen gratis aanbieden. Facebook heeft bovendien in elke stad of dorp wel een groep ‘gratis op te halen in….’. Wedden dat je iemand heel gelukkig kunt maken met spullen die jij niet meer gebruikt?

Een lief gebaar voor een vreemde

Wil je iets liefs doen voor iemand die je niet kent? Dat is een goed idee! Want hoe leuk is het als je op een onverwacht moment ineens een leuk briefje vindt? Er is zelfs een complete online beweging met mensen die attente briefjes voor een vreemde achterlaten onder de ruitenwisser van een auto. Kijk maar eens op de website van Care For Three.

Veel plezier!

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.