Nieuws12.11.2014

Tower Bridge opent glazen vloer 42 meter boven de Thames


Heb je binnenkort een tripje naar Londen gepland en heb je geen last van hoogtevrees? Er kan sinds kort een nieuwe attractie aan je To-Do-List worden toegevoegd, de Tower Bridge Experience opende onlangs een voetpad over de brug op 42 meter hoogte. En het is niet zomaar een voetpad, het voetpad is van glas, waardoor je dus een prachtig zicht op het verkeer dat onder je voorbij raast, de rivier de Thames en natuurlijk Londen zelf.

Het nieuwe voetpad maakt deel uit van The Tower Bridge Exhibition, het museum van de Tower Bridge sinds 1980. Er is twee jaar lang aan de realisering van het glazen voetpad gewerkt en het heeft Londen zo’n 1 miljoen pond gekost. 

De glazen vloer ligt niet over de hele lengte van de brug, maar is zo’n elf meter lang en 180 centimeter breed. Het glas bestaat uit delen van 530 kilo per stuk, de constructie moet dan natuurlijk ook een beetje stevig zijn,  want je wilt niet dat het glas breekt (wat afgelopen jaar in Chicago op de 103de verdieping van de Willis Tower gebeurde).

Lopen over de glazen vloer is helaas niet volledig gratis, je moet er een kaartje voor de Tower Bridge Exhibition voor kopen, hier betaal je 9 pond voor. Binnenkort geen tripje naar Londen gepland staan? De App van de Tower Bridge Exhibition geeft je een 360 graden experience. Je download hem voor zowel iOS als Android toestellen. 

Durf jij het aan?

Annemerel de Jongh

Annemerel schrijft op haar eigen lifestyle blog en werkt daarnaast als freelance redacteur. Je maakt haar blij met goed eten, nieuwe gadgets en hardlopen