Nieuws29.12.2018

Nog meer Top 2000 statistieken: opvallend hoog gescoord per provincie


Welke nummers zijn dat in jouw provincie?

Sommige nummers scoren niet heel hoog in de ‘Lijst der Lijsten’, maar kregen toch heel veel stemmen in een bepaalde provincie. Soms is dat verrassend, soms heeft het een logische verklaring. Zo scoren Friese artiesten beter in Friesland, maar is het opvallend dat er ook veel Metallica fans wonen.

Hoe staat het ervoor met de nummers in jouw provincie? Wij geven een kort overzicht. De volledige top 10 met opvallende nummers per provincie kun je vinden op de website van NPO Radio 2.

Limburg: Rowwen Hèze

In Limburg is veel gestemd op lokale artiesten en het is niet verwonderlijk dat Rowwen Hèze het hier goed heeft gedaan. Maar ook Gé Reinders met ‘Bloasmuziek’ scoorde opvallend hoog (#132 ten opzichte van #831).

Zeeland: Bløf en Racoon

Dat Bløf en Racoon goed scoorden in Zeeland komt vast niet als een verrassing. ‘Oceaan’ van Racoon werd zelfs op plaats 5 gestemd door de Zeeuwen (in de lijst op #28 te vinden).

Zuid-Holland: You’ll never walk alone

Beide versies van ‘You’ll never walk alone’ scoorden hoog in deze provincie. Ook The Amazing Stroopwafels deden het goed, ‘Oude Maasweg’ eindigde hier op plek 94 (in de lijst te vinden op #217).

Utrecht: Claudia de Breij en Spinvis

‘Mag ik dan bij jou’ scoort in Utrecht nog hoger dan in de definitieve lijst (#14 ten opzichte van #24). Het nummer ‘Kom terug’ van Spinvis eindigt op plaats 512, terwijl we het in de Top 2000 niet terug zien komen.

Noord-Brabant: Guus Meeuwis

Guus Meeuwis scoort uiteraard weer heel goed. Het nummer ‘Brabant’ werd door de inwoners van de provincie zelfs gestemd naar nummer 3 (in de lijst te vinden op #56).

Noord-Holland: Amy Winehouse en George Michael

Deze overleden artiesten scoren opvallend hoog in Noord-Holland. ‘Back to black’ eindigde zelfs op een 17e plaats, in de lijst is het nummer op de 43e plek terug te vinden.

Gelderland: Normaal

In de top 10 opvallende nummers van Gelderland vinden we 3 nummers terug van Normaal. En niet ‘Oerend hard’ scoorde het hoogst, maar ‘Deurdonderen’ (op nummer 65 geëindigd, in de lijst terug te vinden op #243).

Groningen: Skik en Cuby & The Blizzards

Daniël Lohues komt dan wel uit Drenthe, ook in Groningen scoort hij goed. Ook 2 nummers van Cuby & The Blizzards eindigen hoog. ‘Window of my eyes’ vinden we terug op nummer 126 (in de eindlijst terug te vinden op #363).

Flevoland: André Hazes

In Flevoland zijn ze gek op nummers van André Hazes. ‘Bloed, zweet en tranen’ staat op plaats 77, in de lijst terug te vinden op nummer 171. Ook André Hazes Jr. scoort opvallend goed, het nummer ‘Leef’ eindigde op plaats 79 in Flevoland.

Friesland: Metallica en De Kast

Nummers van Friese artiesten De Kast en Twarres scoren opvallend hoger in deze provincie. Maar ook Metallica doet het goed. ‘Master of puppets eindigt hier op plaats 46 (in de lijst terug te vinden op #89).

Drenthe: veel Daniël Lohues fans

De provincie heeft, zoals verwacht, veel fans van Daniël Lohues. En niet ‘Op fietse’ van Skik scoort hier het meest hoog, maar het nummer ‘Kom ik hier weg’ (op de 11e plaats, in de lijst te vinden op #673). Cuby & The Blizzards doet het in Drenthe ook goed.

Overijssel: de Bökkers

Het nummer ‘Iederene Hef Een Reden’ van de Bökkers doet het goed in Overijssel. Het eindigt op plaats 167, terwijl het in de lijst terug te vinden is op nummer 1303. Ook Normaal doet het opvallend goed in deze provincie.