Nieuws31.07.2019

Monteurs Ziggo met AED in bus verlenen 30 keer hulp


Het afgelopen jaar zijn monteurs van Ziggo die een AED in hun servicebus hebben, vijftig keer opgeroepen om te ondersteunen bij een bedreigende situatie. Daarbij hebben zij dertig keer daadwerkelijk handelend kunnen optreden.

Dat wil dus zeggen dat dit niet alleen over reanimeren gaat in die situaties. In andere gevallen hebben ze de hulpdiensten geassisteerd of omstanders op afstand gehouden. Ziggo had in juni 28 op te beginnen 25 monteurs opgeleid en uitgerust met een AED. Inmiddels zijn dat er meer dan 75 met zo’n apparaat in hun servicebus.

Director Installation & Maintenance, Nicole Hoebink, legt uit: “Onze monteurs rijden door heel Nederland en omdat het oproepsysteem voor burgerhulpverleners via GPS werkt, krijgen zij automatisch via Whatsapp een oproep als er in de buurt waar zij zich op dat moment bevinden een hartstilstand plaatsvindt. En met 1,2 miljoen klantbezoeken per jaar zijn we daarmee altijd dichtbij.”

Zes minute zone

Het is in de praktijk steeds lastiger voor de hulpdiensten om binnen de eerste cruciale minuten altijd aanwezig te zijn. Dat komt omdat de gemiddelde aanrijdtijd van een ambulance zo rond de 10 minuten ligt. Daarom proberen bedrijven, zoals Philips en Opel, bij te dragen om van Nederland een ‘zes minuten zone’ te maken zodat er meer levens gered kunnen worden.

Dat is nodig want in Nederland krijgen jaarlijks 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, dat zijn er een kleine 47 per dag. Het aantal burgerhulpverleners is het afgelopen jaar gestegen naar 225.000, onder hen ook de monteurs van Ziggo. Volgens de Hartstichting zijn zij gemiddeld genomen 2,5 eerder bij slachtoffers dan de hulpdiensten.

Nog meer monteurs

Regiomanager West-Nederland van Ziggo, Marten-Jan Talens, is initiatiefnemer van dit project en is trots op het afgelopen jaar. “Steeds meer mensen zien hun wifi-verbinding als een soort eerste levensbehoefte. Dit project drukt ons maar weer eens met de neus op de feiten: onze échte eerste levensbehoeften zijn nog altijd ademhaling en een hartslag. De Ziggo-monteurs waarderen het enorm dat ze, naast hun normale werkzaamheden, een belangrijke rol kunnen spelen in noodsituaties. Ons plan is om steeds meer monteurs bekend te maken met de AED, zodat Nederland nog ‘hartveiliger’ wordt.”

[Fotocredits ©
spkphotostock
– Adobe Stock]

...

Verder lezen over eHealth

Voor een frisse adem moet je wel wat doen!

Niemand zit te wachten op een vriend, vriendje, collega, kennis of broer met een slechte adem. Want, laten we eerlijk zijn, dat schrikt direct af, hoe leuk iemand verder ook is. Dus heb jij een date gehad en verloopt het latere contact alleen nog online? Dan zou jouw adem wel eens een struikelpunt kunnen zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw volgende date perfect verloopt en dat je mondgezondheid aanzienlijk verbetert? Door de juiste producten te gebruiken.

Lifestyle02.09.2024

Voor een frisse adem moet je wel wat doen!

De zakelijke voordelen van regelmatige gehoortests voor werknemers

Te veel en te hard geluid op de werkvloer kan het gehoor van je werknemers beschadigen. Als werkgever ben je verplicht om gehoorbeschadiging bij je werknemers te voorkomen. Als werkgever ben je verantwoordelijk om te onderzoeken op welke plekken te hard en te veel geluid is voor de werknemers.

DC Business30.08.2024

De zakelijke voordelen van regelmatige gehoortests voor werknemers

Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?

Zit sta bureaus zijn steeds populairder op de werkvloer. En terecht, want ze bieden een eenvoudige manier om meer beweging in je dag te brengen. Maar wist je dat je met een paar handige tips nog meer kunt profiteren van de voordelen van een zit sta bureau? In deze blog delen we graag onze beste tips om je te helpen je zit sta bureau optimaal te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je de hele dag gefocust, energiek en gezond blijft!

Lifestyle05.08.2024

Hoe maak je optimaal gebruik van een zit sta bureau?

Welzijn op de werkplek met AI collega’s

De Maand van de Mentale Gezondheid is afgelopen, maar het belang neemt alleen maar toe. Een grote stap hierin is het aanpakken van mentale gezondheidsproblemen op de werkplek. Veelvoorkomende uitdagingen zijn onder andere burn-out, stress en tijdsgebrek. Dit heeft invloed op het welzijn en de productiviteit van werknemers. Statistieken tonen aan dat een aanzienlijk deel van de tijd verloren gaat aan repetitieve en uitputtende taken.

Artificial Intelligence24.07.2024

Welzijn op de werkplek met AI collega’s

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Je kunt vaak horen dat je je gehoor moet beschermen, maar wat als je het niet zozeer wil beschermen, maar juist wil verbeteren? Dat kan gewoon. Er zijn meerdere manieren om je gehoor te verbeteren, waardoor je bijvoorbeeld muziek of de stem van je geliefde kunt horen zoals het bedoeld is. We geven je 4 tips om je gehoor te verbeteren.

Lifestyle03.07.2024

Dit zijn 4 tips om je gehoor te verbeteren

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Eerder deze maand organiseerde het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) een symposium getiteld ‘Artificial Intelligence’. Dit evenement was speciaal bedoeld voor de medewerkers van het ziekenhuis om hen bewust te maken van de mogelijkheden van Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op hun dagelijkse werk en regionale samenwerking.

Artificial Intelligence26.06.2024

Symposium ‘Artificial Intelligence’ door het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?

Een van de eerste stappen bij het kiezen van het juiste matras is het overwegen van je dominante slaaphouding. De slaaphouding speelt een cruciale rol in de soort ondersteuning die je lichaam nodig heeft om een goede nachtrust te garanderen en om wakker te worden zonder pijn of stijfheid.

Lifestyle13.06.2024

Hoe kies je het juiste matras voor je slaaphouding?

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Op 13 mei vond het Smart Health-webinar plaats, een hybride event georganiseerd door het Care Innovation Center West-Brabant en Slimmer Leven. De centrale vraag van deze bijeenkomst was hoe we AI kunnen ontwerpen zodat deze goed landt bij zowel zorgverleners als zorgvragers.

Events30.05.2024

Smart Health-webinar: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

Verder lezen over Ziggo

Een tv-programma opnemen? Ziggo gooit er een reclameblok voor

Ziggo voegt zelf voorafgaand aan het programma een batterij aan reclames toe en je kunt er niets tegen doen.

Video29.08.2024

Een tv-programma opnemen? Ziggo gooit er een reclameblok voor

VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

VodafoneZiggo heeft in de recente frequentieveiling nieuw spectrum verworven om aan haar netwerk toe te voegen. Tijdens de veiling is 100MHz bemachtigd in de 3,5GHz band. Dit stelt het telecombedrijf in staat om het bestaande netwerk nog verder door te ontwikkelen en te versterken. VodafoneZiggo is erg tevreden met de uitkomst van de veiling. VodafoneZiggo betaalt € 57,5 miljoen euro voor deze spectrumvergunning, die loopt tot 2040. 

Mobile02.07.2024

VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

Internet thuis wordt dit jaar weer duurder

Lekker thuis internetten wordt weer een stukje duurder in 2024. De drie grote providers maken allen hun prijzen hoger.

Online18.06.2024

Internet thuis wordt dit jaar weer duurder

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer
​Een vliegende start: Tips voor het beginnen van je eigen bedrijf met Ziggo Webmail en Funda Business

Het starten van je eigen bedrijf is een opwindende onderneming, gevuld met kansen en uitdagingen. Of je nu een ambitieuze ondernemer bent die droomt van een online onderneming of een fysiek bedrijfspand, er zijn cruciale...

DC Business11.12.2023

​Een vliegende start: Tips voor het beginnen van je eigen bedrijf met Ziggo Webmail en Funda Business

Exodus kabelinternetklanten bij VodafoneZiggo gaat door

Terwijl concurrenten KPN, Odido (voorheen T-Mobile) en Delta zich bijna te pletter graven om voor 2026 meer dan driekwart van Nederland op glasvezel aan te sluiten, blijft de grootste kabelprovider van ons land, Vodafone...

Online02.11.2023

Exodus kabelinternetklanten bij VodafoneZiggo gaat door

De provider verloor het afgelopen kwartaal meer dan 33.000 abonnees
De Dutch Grand Prix kijken bij Ziggo… nou ja, soort van

Morgen (vrijdag) barst de Formule 1 Grand Prix op Zandvoort los. Meer dan 120.000 fans trekken dan, bijna allemaal met het OV of een e-bike, naar het circuit in de duinen. Wil je de race liever op tv zien, dan moet je ee...

Entertainment24.08.2023

De Dutch Grand Prix kijken bij Ziggo… nou ja, soort van

Klantenverlies VodafoneZiggo leidt nu ook tot financieel verlies

Jarenlang was Ziggo, en nu VodafoneZiggo in grote delen van Nederland zo ongeveer de alleenheerser op de breedbandmarkt. Wilde je écht snel internet, dan was de kabel feitelijk de enige serieuze optie. Ook ADSL kon dest...

Nieuws26.07.2023

Klantenverlies VodafoneZiggo leidt nu ook tot financieel verlies