Jeff Bezos stopt als CEO van Amazon

Jeff Bezos stopt als CEO van Amazon

Vorig artikel Volgend artikel

'Collega Amazonians', zo begint het bericht van Amazon-baas Jeff Bezos. Althans 'baas', hij stopt ermee. Hij geeft de leiding over aan Andy Jassy en gaat zelf andere dingen doen binnen zijn bedrijf.

jeff-bezos-amazon-hacked
Jeff Bezos.

Dit gaat Bezos doen

,,In mijn nieuwe rol ben ik van plan mijn energie en aandacht te richten op nieuwe producten en nieuwe initiatieven", zegt Bezos.

Over zijn opvolger zegt hij het volgende: ,,Andy is goede bekend binnen het bedrijf en is al bijna net zo lang bij Amazon als ik. Hij zal een uitstekende leider zijn en hij heeft mijn volledige vertrouwen."

Hij duikt in de de historie van Amazon: ,,Deze reis begon zo'n 27 jaar geleden. Amazon was maar een idee, en het had geen naam. De vraag die mij toen het vaakst werd gesteld, was: 'Wat is internet?' Zalig, ik heb dat al een hele tijd niet hoeven uit te leggen. Tegenwoordig hebben we 1,3 miljoen getalenteerde, toegewijde mensen in dienst, bedienen we honderden miljoenen klanten en bedrijven en worden we algemeen erkend als een van de meest succesvolle bedrijven ter wereld."

Erg tevreden over zijn eigen bedrijf

De tekst staat vol superlatieven over Amazon. ,,Ik ken geen ander bedrijf met een staat van dienst op het gebied van uitvindingen die zo goed is als die van Amazon, en ik denk dat we op dit moment het meest inventief zijn. Ik hoop dat je net zo trots bent op onze inventiviteit als ik. Ik denk dat je dat zou moeten zijn."

Het is een beetje de slager die z'n eigen vlees keurt, maar als je de rijkste man ter wereld bent heb je wel recht van spreken. Amazon is een zeer succesvol bedrijf.

Blijf nieuwsgierig

In de laatste alinea geeft Bezos iedereen nog een wijze raad mee: ,,Blijf uitvinden en wanhoop niet als het idee er in het begin gek uitziet. Vergeet niet om rond te dwalen. Laat nieuwsgierigheid uw kompas zijn. Het blijft dag 1."

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...