E-bike fabrikant Ampler Bikes steunt wielerploeg

E-bike fabrikant Ampler Bikes steunt wielerploeg

Vorig artikel Volgend artikel

Ampler Bikes ondersteunt vanaf volgend jaar wielertalent. En dat is best bijzonder want Ampler is een e-bike producent uit Estland.

Ampler ondersteunt de Cycling Club Tartu in hun missie om jong wielertalent uit Estland, Letland, Litouwen en Finland te ontwikkelen. Het team zal onder de naam Ampler Development Team op het Continentale UCI niveau rijden.

371619-ampler dev-4a657a-original-1606415317

Cycling Club Tartu.

Ampler steunt jonge wielertalenten

Ampler wil heel graag de lokale wielercultuur helpen en jong talent laten groeien op weg naar het wereldtoneel. En nee, Ampler levert niet de fietsen waarmee het jong talent gaat koersen. Fietsen doen ze echt op eigen kracht.

Het team bestaat uit 13 jonge wielrenners en wordt geleid door twee voormalig profwielrenners, Rene Mandri als Team Manager en Jaan Kirsipuu als Sportdirecteur.

Twee oud-profs bij Cycling Club Tartu

De meest bekende ex-wielrenner is toch wel Jaan Kirsipuu. Kirsipuus specialiteit was de massasprint. Mede door de geringe concurrentie in eigen land werd hij veertien keer nationaal kampioen van Estland, vijf keer op de weg en negen keer in het tijdrijden. In totaal won hij meer dan honderd wedstrijden. Hij werd ooit 3de in de klassieker Gent-Wevelgem (2004).

Van 1997 tot en met 2002 wist hij ieder jaar minimaal acht wedstrijden te winnen. In 2012 beëindigde hij zijn carrière als wielrenner. Hij was eerder al ploegleider bij Astana.

Het team, voorheen onder de naam Tartu2024, eindigde op de 21e plaats in het Europa Tour-klassement van 2020. Met zo'n jonge groep renners is dit een belangrijk resultaat
- Jaan Kirsipuu, Sportdirecteur
371248-Rene Mandri ja Jaan Kirsipuu-9c211b-original-1606130361
Rene Mandri en Jaan Kirsipuu.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...