Nieuws05.01.2019

De vegan trend zet door in 2019


Steeds meer producenten komen met veganistische producten

Steeds meer producenten nemen veganistische producten op in hun assortiment. Na overname van de Vegetarische Slager door Unilever, maakte ook Nestlé eind 2018 bekend zich meer te gaan richten op vegans.

Nestlé ziet veganisme als belangrijke voedingstrend

Voedingsproducent Nestlé ziet veganisme als een van de snelst groeiende voedingstrends en gaat daar de komende jaren meer op inspelen. Het bedrijf verwacht een miljardenomzet in veganistische producten over 10 jaar. Stefan Palzer, De CTO van het bedrijf, zei in een interview het volgende:

Lancering vegan ‘Incredible Burger’

In het voorjaar komt het merk Garden Gourmet, onderdeel van Nestlé, met de veganistische ‘Incredible Burger’. De burger zal gemaakt worden van soja-en tarwe eiwitten. Het is nog niet bekend of en wanneer deze op de Nederlandse markt wordt gebracht. Garden Gourmet kwam begin vorig jaar al als winnaar uit de bus bij een verkiezing naar de lekkerste vegetarische burger. Toen won hun Burger Deluxe, maar deze bevat ei en is dus niet veganistisch.

Toename aantal veganisten

Het aantal mensen dat veganistisch eet, neemt de laatste jaren flink toe. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat dit een trend is. Zoekopdrachten naar veganistische recepten nemen toe en ook restaurants zetten door de grotere vraag meer vegan gerechten op de kaart. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme ziet het aantal leden ook al jaren groeien. Begin vorig jaar werd het aantal vegans in Nederland door hen geschat op 100.000. Niet meer bijdragen aan dierenleed is de reden voor de meeste vegans om over te stappen op een veganistische lifestyle.

Veganisme is een levensstijl waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. (bron: Nederlandse Vereniging voor Veganisme)

Vegan challenge in januari

Wie zelf wil ervaren hoe het is om veganistisch te eten, kan deze maand meedoen aan de vegan challenge. Georganiseerd door een groep vrijwilligers en met als doel om meer consumenten te laten ervaren hoe lekker veganistisch eten kan zijn.