Nieuws28.12.2018

De populairste radionummers van 2018


Crazy van Lost Fredquencies op de eerste plaats

De lijst met de meest populaire nummers, gedraaid in 2018 op de Nederlandse radio, is door Radiomonitor bekend gemaakt. Op de eerste plaats staat het nummer Crazy van Lost Frequencies & Zonderling.

Muziek uit Nederland doet het goed

Op de tweede plaats vinden we een Nederlandstalig nummer, Zoutelande van Bløf. De song deed het heel goed dit jaar, ook in de Top 2000 eindigde het hoog.

De top-3 wordt compleet gemaakt door de hit All Things under the sun van Wulf, ook een artiest uit eigen land. We vinden in de top-10 nog een Nederlandse artiest, Fais met het nummer Know You Better is namelijk op de achtste plek te vinden. Verder zien we bij de eerste tien nummers voornamelijk Europese artiesten voorbijkomen, zoals George Ezra en Niall Horan.

Crazy is 632 miljoen keer gehoord

Het nummer Crazy werd in 2018 zo’n 12.000 keer op de radio gedraaid. Gemiddeld horen dan 52.000 mensen het liedje, waarmee het in totaal 632 miljoen keer is gehoord. Door Radiomonitor worden ongeveer 40 Nederlandse radiozenders real-time gemonitord.

Nog een keer naar de populairste radionummers luisteren en de clip bekijken? Wij hebben de top-3 voor je op een rijtje gezet!