Nieuws05.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 5 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 5 februari 2018.

Apple Music loopt in op Spotify

Zoals het er nu naar uitziet gaat Apple Music ergens in de zomer van 2018 Spotify voorbij qua aantal betalende leden in de VS. Zo blijkt uit een nieuw rapport gepubliceerd door de WSJ. Apple krijgt er simpelweg meer abonnees bij in de Verenigde Staten. Als we kijken naar wereldwijd dan blijft Spotify nog duidelijk de nummer 1 streamingdienst.

apple-music
apple-music

Luizenmoeder scoort beter dan Champions League finale uit 2011

Volgens Stichting Kijkonderzoek is de vierde aflevering van de serie Luizenmoeder, het best bekeken NPO3-programma van de afgelopen 10 jaar:

  • 1. Luizenmoeder – NPO3 – 3.489.000

Het best bekeken sportwedstrijd op NPO3 was de finale van de Champions League tussen Barcelona en Manchester United op 28 mei 2011. Destijds goed voor 3,4 miljoen kijkers.

<i>Juf Ank</i>
Juf Ank

Hiddema rookt bij ‘Dit was het nieuws’

De NVWA gaat onderzoek doen naar de laatste uitzending van ‘Dit was het nieuws.’ Theo Hiddema, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, stak een sigaret op toen andere panelleden voor de grap even wegliepen.

Het is een APPEL!

Als je een eigenwijs kind hebt dat zweert dat een ui eigenlijk een appel is en je als ouder na vijf keer heen en weren de discussie zat bent kun je verstandig zijn, of je kunt je camera pakken en kijken hoe zoonlief echt niet wil toegeven dat de ‘appel’ toch eigenlijk niet zo lekker is als hij dacht. Dat gaat ‘ie niet snel vergeten…

Raad het lettertype

Leuk: een nummer dat Pop Culture heeft voorzien van een zogenaamde tekstvideo, maar dan met elk stukje van de tekst in een lettertype dat je vermoedelijk wel ergens van kent. Als je helemaal bij bent in de populaire cultuur van de laatste dertig jaar kun je ze vast allemaal opnoemen! Als je niet zeker weet waar een bepaald font vandaan komt kun je hier ook de versie kijken waar het overal bij staat.

The 100 definitief op Netflix

Het is nog even wachten tot The CW Television Network de trailer naar buiten brengt van het langverwachte 5e seizoen van The 100. De datum van premiere op The CW is bekend. Het is alleen nog even afwachten hoe snel de serie daarna op Netflix zal staan. Duidelijk is inmiddels wel dat The 100 naar Netflix komt. Tot die tijd moet je het maar doen met deze video uitgebracht tijdens Comic Con vorig jaar. Een korte recap!