Nieuws15.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 15 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 15 februari 2018.

Amerikaans topontwerp in parkeergarage Breda

Vanaf februari zijn de wereldberoemde affiches van de School of Visual Arts uit New York te zien in de 3sec.Gallery te Breda. De expositie ‘Underground Images: School of Visual Arts Subway Posters, 1947 tot heden,’ toont de in het oog springende reclameposters die sinds de jaren 50 in de metro van New York te zien zijn. Met jaarlijkse postercampagnes werft het prestigieuze instituut SVA nieuwe studenten. De posters dienen niet alleen ter promotie, maar zijn het resultaat van persoonlijke zoektocht naar zingeving en artistieke identiteit van de makers.

De 3sec.Gallery is tot 9 april dag en nacht te bezoeken in de Chassé Parking in Breda.

3secGallery_jan18_05
3secGallery_jan18_05

Drone Filmfestival “InAir”

De komst van de drone heeft de film- en televisie-industrie compleet veranderd. De vliegende camera komt op plekken waar een gewone cameraman eerder nooit kon komen. Reden genoeg voor Avrotros om een speciaal filmfestival rondom deze innovatie filmtechniek in het leven te roepen: het International Drone Festival InAir.Amsterdam, dat op 2 mei plaats zal vinden in het VondelCS.

InAir.Amsterdam is een internationale online competitie voor drone-video’s. Makers worden wereldwijd opgeroepen om korte films in te zenden op het gebied van: nieuws en documentaires, sporten, architectuur, landschap, fictie, video’s die een mix van verschillende innovatieve filmtechnieken laten zien.

Een jury, onder anderen bestaande uit regisseur Tim Oliehoek, directeur van de Nederlandse Filmacademie Bart Römer en presentator van het NOS Journaal Simone Weimans, kiest uit alle inzendingen per categorie een winnaar. De online competitie is al geopend; filmmakers kunnen tot 18 april hun beste werk inzenden via www.inair.amsterdam.

inair-amsterdam
inair-amsterdam

Fotograaf Candida Höfer bekroond

De World Photography Organisation (WPO) heeft de fotografe Candida Höfer uitgeroepen tot winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award.

De fotografe zal haar award in ontvangst nemen tijdens een prijsuitreiking in Londen op donderdag 19 april 2018. Een persoonlijke selectie van haar werk wordt tentoongesteld van 20 april tot 6 mei als onderdeel van de 2018 Sony World Photography Awards tentoonstelling in het Somerset House in Londen.

De Duitse fotografe Candida Höfer (geboren in Eberswalde, in 1944) is één van de meest gewaardeerde fotografen ter wereld. Höfer staat bekend om haar nauwkeurige techniek. Het werk van Höfer is internationaal erkend en richt zich op kleurrijke grootformaat fotografie. Haar krachtige portretten van ruime, lege ruimtes maken deel uit van belangrijke collecties over de hele wereld en zijn te bewonderen in toonaangevende internationale musea.

<i>Trinity College Library Dublin I 2004. Copyright Candida H\u00f6fer_VG Bild-Kunst, Bonn.</i>
Trinity College Library Dublin I 2004. Copyright Candida Höfer_VG Bild-Kunst, Bonn.

Microsoft introduceert Microsoft for Startups

Om startups te helpen hun klantportfolio uit te breiden en hun omzet te verhogen, introduceert Microsoft het nieuwe programma ‘Microsoft for Startups’. Dit programma geeft startups toegang tot voordelen op het gebied van business, technologie en community. Microsoft for Startups is gebaseerd op een betrouwbaar platform dat met de startups meegroeit en ze in verbinding brengt met hun community en klanten.

De komende twee jaar investeert Microsoft 500 miljoen dollar om startups verkoopsamenwerkingen te bieden. Daarnaast biedt Microsoft hen toegang tot hun technologie en nieuwe community-omgevingen die de samenwerking binnen lokale ecosystemen bevorderen.

Citroën presenteert 3e generatie Berlingo

Vandaag wordt de derde generatie Berlingo onthuld, een vervolg op het succesverhaal van het originele, simpele en functionele model dat altijd is blijven vernieuwen en synoniem werd voor ‘praktisch denken’. Design en comfort zijn aangepast aan de tijd en het geestige karakter en de praktische inborst versterkt. Twee eigenschappen waaraan deze icoon, waarvan meer dan 1,7 miljoen exemplaren zijn verkocht, zijn succes te danken heeft. Het is een robuuste, vriendelijk ogende auto geworden met de nieuwe Citroën brand identity.

Zijn kenmerken, modulariteit en royale binnenruimte, zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel, 2,70 m laadlengte, 100 l meer bagageruimte). Hij gaat met zijn tijd mee dankzij een nieuw platform, 19 rijhulp- en 4 connectiviteit-systemen, de nieuwste motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor, de 1.2 PureTech benzinemotor, de EAT8 automaat en uiteraard een comfortabele vering. Hij komt op de markt in een M- en een XL-versie, respectievelijk 4,40 m en 4,75 m lang met keuze uit 5 of 7 zitplaatsen. Hij wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de Autosalon van Genève en is te koop vanaf de tweede helft van 2018 [afhankelijk per land].

Nieuwe-Citroen-Berlingo-15-feb-2018
Nieuwe-Citroen-Berlingo-15-feb-2018
Microsoft-for-Startups
Microsoft-for-Startups