Nieuws02.06.2017

De DC Daily van 2 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 2 juni 2017.

Google herdenkt Gilbert Baker

Google herdenkt vandaag Gilbert Baker met een regenboog doodle. Baker was een Amerikaans vlagontwerper en in 1978 ontwierp hij een regenboogvlag als symbool voor een vrijheidsdag (Gay Freedom Day Parade) voor homoseksuelen in San Francisco. Een symbool dat tot op de dag vandaag nog steeds gebruik wordt.

gilbert-baker
gilbert-baker

Rood licht. Toch oversteken. Piepende banden, en…

Verkeersveiligheid campagnes, ze kunnen er niet genoeg zijn. De ene laat wat meer indruk achter dan de andere, maar allemaal hebben ze een belangrijke boodschap.

Zo ook deze video van het Serviceplan France. Daarin zien we voetgangers oversteken terwijl het voetgangerslicht op rood staat. Vervolgens horen ze piepende banden, is er de schrik reactie, en…

Ferry Weertman zwemt vanuit Nederland naar tropisch eiland

Ferry Weertman, Olympisch zwemkampioen, zwom vanmorgen vanuit Volendam naar het eerste tropische eiland… in Nederland.

Na aankomst opende hij het eiland met wuivende palmen, een hagelwit strand en een verfrissende waterval. Nederland is een eiland rijker; en wel een unieke tropische locatie in de Gouwzee tussen Volendam en Marken.

Op het Good Times Island zal McDonald’s een aantal gelukkige winnaars vanaf zaterdag 3 juni 12 weken lang uitnodigen.

Mecerdes-Benz 300 SL Gullwing: prachtig stuk historie te koop

Ooit gekocht door een uitgever in de jaren ’50 en op zijn verzoek gemaakt in een zo goed als unieke kleurencombinatie (racing green met beige leer) in de slechts 1400 Gullwings die er maar gebouwd zijn. Beter nog? Hij heeft maar 16.000 mijl op de kilometerteller.

mercedes-gullwing-300-miljoen
mercedes-gullwing-300-miljoen

Biefstuk en hamburgers het meest schadelijke voedsel voor ons klimaat

Ben je klimaat bewust dan kun je maar beter geen rundvlees meer eten. Rundvlees is volgens het National Resources Defence Council in de VS het meest schadelijke voedsel voor ons klimaat.

hamburger-biefstuk
hamburger-biefstuk