Nieuws09.12.2016

De DC Daily van 9 december 2016


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 9 december 2016.

Loterijwinnaars zouden niet veel gelukkiger worden

De Nationale Postcode Loterij heeft een onderzoek gedaan onder 1800 winnaars van een grote prijs (10.000€ of meer) en daarvan antwoordde 70 procent dat hun geluksgevoel niet was toegenomen na het winnen van de prijs. Bijna niemand stopte met werken (zelfs bij de nieuwe miljonairs stopte maar de helft) en uiteindelijk werd de levensstijl vaak niet drastisch aangepast. Nieuw leven, nieuwe zorgen, zo blijkt. Linksom of rechtsom; we zouden toch best nieuwe zorgen willen.

rijk
rijk

The Grand Tour Head

Da’s schrikken: rij je gewoon door Sydney en dan kom je opeens een mega-versie van de hoofden van de heren van Top Gear The Grand Tour tegen. Amazon wil flink wat promotie maken en dus hebben ze deze hele grote hoofden op een vrachtwagen gezet en natuurlijk gooit iedereen die dat ziet het op social media. Simpel, maar effectief. Nu nog zorgen dat we hier ook kunnen kijken, de hoofden mogen ze houden.

Tom ‘The Mummy’ Cruise

Als je even helemaal klaar bent met de gezellige sfeer aan het einde van het jaar kun je naar deze nieuwe trailer van The Mummy gaan kijken. Tom Cruise doet waar ‘ie goed in is: ontploffingen en andere belachelijke situaties overleven en hoewel je nog tot zomer volgend jaar moet wachten om de film te zien belooft het een intens spektakel te worden.

Winterbanden voor fietsers

Winter staat voor de deur. Het heeft inmiddels al een aantal dagen op rij gevroren. Iedereen gaat dus weer massaal naar de autodealer voor een bandenwissel. Want winterbanden verbeteren het rijgedrag aanzienlijk bij kou en mogelijk gladheid. Sinds een tijdje zijn er ook winterbanden voor fietsen te verkrijgen. Deze vergroten het comfort en de veiligheid bij sneeuw en ijs. Fietsers die in de winter dus door willen trappen hebben zeker baat bij een speciale winterband.

winterband
winterband

Trailers in 4K zien er wel goed uit

Ja, het is een trailer voor de nieuwe Transformers-film, dus daar worden we niet per sé vrolijk van, maar als je zo’n trailer nu dus op YouTube in 4K kunt kijken, dan ziet het er toch wel indrukwekkend uit. Eerlijk is eerlijk, de film ziet er in elk geval wel goed uit. Maar ja, dat is met alle Transformers-films. Of ze bij poging 5 een goed verhaal gaan krijgen? We betwijfelen het een beetje.

War for the Planet of the Apes

In het derde deel van deze blockbuster, met in de hoofdrol Andy Serkis en Woody Harrelson, zijn Caesar en zijn apen klaar voor een dodelijk conflict met een leger mensen dat onder leiding staat van een meedogenloze kolonel.