Nieuws07.01.2016

De DC Daily van 7 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 7 januari 2016.

Olloclip’s nieuwste product maakt van jouw iPhone een professionele camera

Voor 90 dollar maak je met dit nieuwste product van Olloclip van jouw iPhone een professionele camera. Met deze “Studio by Olloclip” krijg je een stevige iPhone case met daarbij een aantal accessoires, waaronder een tripod, een microfoon, lens en flits materiaal. De ideale gadget voor beginnende fotografen die alles met hun iPhone schieten.

olloclip-studio-for-iphone-1
olloclip-studio-for-iphone-1

Horrorwinter?

Het zal niemand ontgaan zijn. De overlast van de afgelopen paar dagen in het noorden van Nederland. Sneeuw, ijs, ijzel, niks blijft onze noorderlingen bespaard. Het dagelijks leven is natuurlijk helemaal ontregeld, en dat is ook van invloed op de dienstverlening van ondermeer PostNL. Daar spreekt men dan ook al van een horrorwinter!

Zelf van de LEGO de BB-8 bouwen

Helemaal weg van de BB-8 droid, en ook van LEGO? Een gebruiker van Reddit heeft recent zijn eigen versie van de BB-8 droid gemaakt van LEGO. Iets dat niet heel eenvoudig was. Dus plaatste hij een how-to video op YouTube. En daar heeft hij nu ook nog een gedetailleerde lijst aan toegevoegd van de te gebruiken onderdelen.

$15 miljoen verdienen met golfballen opduiken?

Dit geloof je niet… Deze man verdient super veel geld met het opduiken en schoonmaken van golfballen. Check de video hier.

golfbal
golfbal

Kia DRIVE WISE voor autonoom rijden

Kia presenteerde gisteren het nieuwe submerk ‘DRIVE WISE’, het label waaronder Kia haar toekomstige intelligente veiligheidstechnologieën (Advanced Driver Assistance Systems) presenteert. Kia kondigde onlangs plannen aan om vanaf 2020 gedeeltelijk autonoom rijdende auto’s en vanaf 2030 de eerste volledig autonoom rijdende auto te produceren.

drive-wise-kia
drive-wise-kia

VS: Meer dan 180.000 mensen registreren drone

Iedereen die in de VS een drone heeft aangeschaft na 21 december moet zich registreren bij de FAA. En dat aantal neemt flink toe.

Tijdens een persconferentie op de CES kondigde FAA Administrator Michael Huerta aan dat men in de VS inmiddels 181.061 geregistreerde drone eigenaren telt. Dat zijn er heel wat meer de 45.000 van de vorige maand.

drone-IMG_2585
drone-IMG_2585