Nieuws07.04.2017

De DC Daily van 7 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 7 april 2017.

Bijna een miljard euro aan guldens in omloop

Bloomberg heeft onderzoek gedaan naar de munteenheden die in Europa gebruikt werden voor de invoer van de euro. Conclusie? Zo’n 15 jaar later ligt er nog voor een slordige 15 miljard euro aan briefgeld en munten bij de mensen thuis.

Voor een groot deel bestaat dit uit Duitse marken. En uiteraard ontbreekt ook de gulden niet in dit overzicht. Bijna een miljard euro aan gulden’s is nog in omloop. En ongeveer de helft hiervan bestaat uit muntgeld, en dat is niet meer in te leveren.

<em>Afbeelding via Bloomberg<\/em>
Afbeelding via Bloomberg

De snelste achtbaan van Europa is geopend

In PortAventure (Spanje) is de snelste achtbaan van Europa geopend. Deze is te vinden in Ferrari Land en de “Red Force” zorgt voor een versnelling van 0 naar 180 km/u in slechts 5 seconden.

ferrari-land-red-force
ferrari-land-red-force

Dutch Beer Challenge: 56 winnende bieren

Op woensdag 22 maart werd de derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. In totaal hebben 83 Nederlandse brouwerijen gezamenlijk 297 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking in het Hulstkamp-gebouw in Rotterdam op 5 april werden de 56 winnende bieren bekend gemaakt.

De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2017’ zal bekend gemaakt worden tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier op 11 mei 2017 in Den Haag.

cheers
cheers

Campina strikt Dafne Schippers en Epke Zonderland

Er is weer een nieuwe campagne van start gegaan binnen het overkoepelende thema ‘Sterk met Campina’. Deze keer zien we Epke Zonderland én Dafne Schippers in de hoofdrol.

50 jaar Mercedes AMG

AMG. Drie letters die wereldwijd staan voor topprestaties, exclusiviteit, efficiëntie en dynamisch rijplezier. De door Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher opgerichte onderneming viert in 2017 het vijftigjarige bestaan. In die periode heeft Mercedes-AMG zijn plek als succesvol sportwagen- en performancemerk bewezen met talrijke successen in de autosport en door de ontwikkeling van unieke modellen voor de openbare weg.