Nieuws05.10.2016

De DC Daily van 5 oktober 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 5 oktober 2016.

Remembering Steve Jobs

Vandaag is het 5 jaar geleden dat Steve Jobs kwam te overlijden. Mister Apple herinneren we ons natuurlijk aan zijn vele inspirerende speeches en keynotes. Zoals bijvoorbeeld de introductie van de eerste iPhone.

Voor de echte fans: een LEGO-fietshelm

Fietsers zijn vaak onopvallend in het verkeer, vooral als het donker begint te worden. Deze LEGO-fietshelm moet daar verandering in brengen, wanneer je deze helm draagt ben je namelijk niet te missen.

fiets-helm-lego-kids
fiets-helm-lego-kids

Retourzending binnen één uur opgepikt waar dan ook

Vanaf vandaag brengt Zalando het pashokje naar de consument toe. Online geshopt maar niet de juiste kleur? Met de retourdienst ‘Zalando Haalt Op’, zorgt het bedrijf ervoor dat jouw retourzending opgehaald wordt aan huis, op je werk of waar je ook bent.

Na succesvolle pilots in Amsterdam en Rotterdam wordt de retourdienst vanaf 5 oktober in heel Nederland uitgerold. Voor Zalando Haalt Op werkt het platform samen met Local Express, een initiatief van PostNL.

Zalando-Haalt-Op
Zalando-Haalt-Op

James Corden en de mannen The Grand Tour in grappige racevideo

Normaal gesproken wordt er gezongen en zit Corden zelf achter het stuur. Dat is bij de nieuwe video van James Corden niet het geval! De presentatoren van het programma The Grand Tour, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, krijgen hun eigen uitdaging en dat zorgt voor een grappige video.

Heftig: man deelt laatste selfie van vrouw

De Britse Carmen Greenway maakte een selfie nadat ze een gezellig etentje had gehad met vrienden. Een ogenblik later kwam ze ten val (dit kwam niet door het nemen van de selfie) en liep een schedelfractuur op en een paar dagen later overleed ze. Ook al kwam Greenway niet om door de selfie, haar man Rufus wilde toch laten zien dat je leven binnen een fractie van een seconde zo kan veranderen. Hij pleit nu voor het verplicht dragen van een helm in Groot-Brittannië, omdat zijn vrouw anders nog had geleefd.

Nike maakt 89 paar zelfstrikkende sneakers

In de filmklassieker Back to the Future II zijn schoenen te zien die zichzelf strikken, dat was dan ook de inspiratie van Nike. Er komen maar 89 paar van de zelfstrikkende Nike Mags beschikbaar, super limited edition dus. Niemand minder dan Michael J. Fox (aka Marty uit Back to the Future) had vorig jaar het eerste exemplaar al in handen. Kijk hier hoe je de limited edition sneakers van Nike kunt bemachtigen.

nike-mag0
nike-mag0

Beste oplossing voor slimme mobiliteit krijgt kapitaalinjectie

De Israëlische startup Neomatix heeft de eerste editie van Bright Energy Ideas Challenge gewonnen met een innovatief concept voor de verduurzaming van transport. De jonge onderneming sleept hiermee 25.000 euro cash en een converteerbare lening van 100.000 euro in de wacht.

In totaal deden 219 internationale startups mee aan Bright Energy Ideas Challenge. Het doel van deze competitie is om kansrijke innovaties op het gebied van slimme mobiliteit te versnellen. Vijf finalisten, waarvan twee uit Nederland, streden met hun innovaties om de hoofdprijs. Neomatix wist de competitie te winnen met hun concept voor een slimme sensor die de status van de banden in de gaten houdt. De sensor kan onder meer bijdragen aan een reductie van CO2-uitstoot door tijdig te waarschuwen wanneer de bandenspanning te laag is.

shell
shell