Nieuws03.10.2017

De DC Daily van 3 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 3 oktober 2017.

Schaf extra kosten bellen naar het buitenland af

Marietje Schaake is verheugd dat het voorstel om bellen naar het buitenland goedkoper te maken, is aangenomen in het Europees Parlement. “Na jarenlange strijd zijn deze zomer de roamingkosten binnen Europa eindelijk afgeschaft. Bellen, internetten en sms’en vanuit andere Europese landen kan nu zonder extra kosten. Hoog tijd dat bellen náár een ander Europees land ook goedkoper wordt.

De Europese Commissie werkt momenteel aan een herziening van Europese telecomwetgeving. Mede op initiatief van Schaake deden 150 Europarlementariërs gezamenlijk een oproep aan de Commissie om hier maximumtarieven voor bellen naar andere EU-landen in op te nemen.

<i>[Afbeelding \u00a9 \nYingko\n- Adobe Stock]\n</i>
[Afbeelding © nYingkon- Adobe Stock]n

De Vegetarische Slager moet toch weer productnamen aan gaan passen

De Vegetarische Slager moet van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de namen van een aantal producten aan gaan passen. Het gaat hierbij om namen als ‘kipstuckjes’ en ‘gerookte speckjes’.

De reden? Het zijn misleidende namen, en dat is kennelijk in overtreding met de wet. Zo heeft een woordvoerster van de NVWA laten weten. Op social media vindt men het meer dan belachelijk, zeker met alle schandalen die de NVWA al heeft gehad de laatste tijd.

vega-vlees-vervanger
vega-vlees-vervanger

Voetbalmaffia: de aftrap van een nieuwe dramaserie

De aftrap van de nieuwe Nederlandse spannende dramaserie Voetbalmaffia over de wereld van voetbal en matchfixing is zondag 5 november 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Johnny de Graaf (Chiem Vreeken) leeft de Italiaanse droom. Hij speelt voor een Italiaanse voetbalclub en woont met zijn vrouw Renate (Sallie Harmsen) en hun zoontje Sven in een mooie villa. Maar na een slechte periode en een conflict met de voorzitter van zijn club, wordt hij op de transferlijst gezet.

Langzaam verzeilt Johnny in de louche onderwereld van de sport, waar voetballers niet meer dan handelswaar zijn. Hij raakt de controle over zijn leven kwijt en hij moet keuzes maken die niets meer te maken hebben met zijn liefde voor de sport. Alles wat Johnny doet lijkt verkeerd uit te pakken, al zijn zwaktes keren zich tegen hem. Hoe kan Johnny ooit nog ontsnappen uit de greep van het grote criminele goknetwerk?

voetbalmaffia
voetbalmaffia

Theo Maassen wint Poelifinario

Cabaretier Theo Maassen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Poelifinario gewonnen. Dat is de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

Hij kreeg de prijs voor zijn voorstelling Van kwaad tot erger. Een show die door de jury werd omschreven als ‘scherpe satire’ & ‘een masterclass in de humorkunde’.

De show is overigens te zien op Netflix.

I am the Fart

De ‘I am the Fart’-competitie is een nieuwe en unieke wedstrijd waar de gelukkige winnaar op een speciale manier deel uit gaat maken van de nieuwe videogame South Park: The Fractured But Whole.

Het geluid van de scheet van de winnaar wordt namelijk gebruikt voor de ‘wapens’ van hoofdrolspeler de New Kid.
Deze wereldwijde competitie loopt van 2 oktober tot 16 oktober 2017.