Nieuws23.05.2017

De DC Daily van 23 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 23 mei 2017.

Goodbye, Mr. Bond

Roger Moore, bekend door zijn rol als James Bond, is niet meer onder ons. Hij overleed vandaag op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn overlijden werd via Moore’s officiele Twitter-account bekend gemaakt

Moore, die twaalf jaar lang Bond vertolkte in films als Live and Let Die, The Man With The Golden Gun en Moonraker, was in zijn latere jaren ook gepassioneerd betrokken bij Unicef en schreef boeken. Voor veel mensen is hij hun Bond, dus geniet nog even mee van zijn beste quotes:

De trein naar Londen

Amsterdam CS wordt binnenkort verbouwd, want vanaf eind dit jaar gaat de Eurostar twee keer per dag pendelen tussen Amsterdam, Rotterdam, SChiphol en Brussel. De trein zal gaan vertrekken vanaf perron 15, dat echter eerst flink op de schop moet. Met de Brexit komen namelijk ook paspoortcontroles en aparte instapplekken, dus het is nogal wat gedoe. Het ergste: Amsterdam CS gaat nooit ophouden met de verbouwingen, want in de komende tien jaar wordt er meer capaciteit gecreëerd volgens het Parool.

Nieuwe Surface Pro en Surface Studio

Microsoft presenteert vandaag de Surface Pro: de volgende generatie van de veelzijdige laptop. De nieuwste toevoeging aan de Surface-familie is sneller dan haar voorgangers, heeft een batterijduur tot wel 13,5 uur en kent een lichter, verfijnd design.

De Surface Pro is al beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 15 juni 2017 geleverd. Daarnaast kondigt Microsoft aan dat Surface Studio vanaf 15 juni 2017 beschikbaar komt in Nederland; ook hiervan start de pre-order vandaag.

2 Pizza’s voor 10.000 bitcoins

Op 22 mei 2010 was er een developer die 2 pizza’s kocht voor 10.000 stuks van een toen nog onbekend betaalmiddel, genaamd Bitcoin. Vandaag de dag zijn die 10.000 bitcoins een slordige 20 miljoen dollar waard.

pizza
pizza

Tweede seizoen Flaked, vanaf 2 juni op Netflix

Na een korte afwezigheid keert Chip terug naar Venice en merkt hij dat hij niet bepaald welkom is. Hij heeft geen winkel, geen vrienden en niet eens een gastenhuis om in te wonen. Het zal nog wel even duren voordat hij alles weer op een rijtje heeft.

Flaked is vanaf 2 juni weer te zien op Netflix.