Nieuws21.03.2017

De DC Daily van 21 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 21 maart 2017.

Adele spreekt security aan tijdens concert

Terwijl Adele midden in haar concert zit en net aan het volgende liedje wil beginnen moet ze even iets kwijt. Ze ziet namelijk dat een van de security mannen de hele tijd mensen aan het waarschuwen is dat ze op hun stoel moeten blijven zitten om dat ze zitplaatsen hebben. Adele is het daar zeker niet mee eens en vertelt het hem even! Gelukkig zijn daar dan de smartphones…

YouTube struikelt over de ‘beperkte modus’

In een blogpost verontschuldigt YouTube zich aan de lgbt-gemeenschap voor het niet tonen van filmpjes met woorden als lesbienne, gay, biseksueel of transgender. Zodra deze woorden voorkomen worden video’s in de zogenaamde beperkte modus niet getoond. De commotie ontstond toen dit weekend bleek dat video’s over het onderwerp homoseksualiteit standaard geblokkeerd werden. Ongeveer 1,5 procent van de YouTube-gebruikers maakt gebruik van het filter. De videodienst werkt aan een oplossing maar weet niet wanneer deze wordt geïmplementeerd.

youtube_app
youtube_app

Nieuwe teaser: Ghost in the shell

Paramount heeft een nieuwe ‘Ghost in the Shell’ teaser vrijgegeven voor de langverwachte wereldwijde filmpremière van volgende week. In de film die is gebaseerd op een animatie-serie zien we Scarlett Johansson als Major, een unieke combinatie tussen mens en cyborg die deel uitmaakt van een speciale eenheid. Zij heeft de leiding over Section 9, een elite-term die de gevaarlijkste criminelen en extremisten moet tegenhouden. In de nieuw clip zien we haar in een helemaal te gekke water vechtscène. Fragmenten van deze scène werden al eerder getoond maar dit is de eerste keer dat de volledige versie van de scene is te zien.

Britse elitegroep SAS te zien bij Discovery

Hoe de zware training van de Britse elitegroep SAS er precies uitziet is nooit in beeld gebracht, omdat het Britse Ministerie van Defensie geen cameraploegen toelaat. Een groep van ex-SAS’ers laat dat alsnog zien in een speciaal opgezette negendaagse training in de jungles van het Amazonegebied. In een nieuw seizoen van SAS: Who Dares Wins worden 25 mannen onderworpen aan een van de zwaarste trainingen die je je kunt bedenken. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal worden ze tot het uiterste getest. SAS: Who Dares Wins is te zien vanaf zondag 2 april om 22.00 uur.

SAS-who-dares-wins-discovery
SAS-who-dares-wins-discovery

Jos heeft unieke beelden: python eet hyena op

De 35-jarige Jos Bakker heeft op vakantie in Kenia een filmpje gemaakt van een python die een hyena opeet. Blijkbaar is dit nog nooit eerder vastgelegd op camera en heeft Jos unieke beelden in handen! De video wordt ondertussen heel vaak bekeken en nadat National Geographic erover schreef ging het hard. De video heeft op dit moment al bijna een half miljoen views.

CeBIT 2017: We are going!

Van origine kent iedereen de CeBIT als computerbeurs. Maar de beurs is meegegaan met de tijd, en is vandaag de dag meer een beurs met alles over Digital Business. Wij zijn op de CeBIT aanwezig en bespreken de belangrijkste trends!