Nieuws20.11.2017

De DC Daily van 20 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 20 november 2017.

DELTA bouwt aan netwerk van de toekomst!

DELTA is vandaag gestart met de bouw van het Next Generation Netwerk. In Ritthem (gemeente Vlissingen) wordt de allernieuwste apparatuur geplaatst in het Zeeuwse kabelnetwerk. Door die nieuwe apparatuur wordt het internet daar nóg stabieler en betrouwbaarder, ontstaat er meer ruimte in het netwerk en kunnen op termijn hogere internetsnelheden (tot 1 Gigabit) worden aangeboden. Vlissingen wordt daarmee de eerste Zeeuwse gemeente met glasvezelsnelheden via het kabelnetwerk.

netwerk
netwerk

Linke baby

The Incredibles was een dik succes voor Pixar, maar het heeft wel lang geduurd voordat de studio verder ging met het verhaal van de familie (de eerste film kwam uit in 2004!) maar nu kunnen we eindelijk gaan zien wat baby Jack-Jack allemaal kan. Meer dan genoeg, zo te zien! De film gaat in de zomer van volgend jaar in première.

Tweede Kamer genomineerd voor Big Brother award

Tja, het is geen prijs die je graag wint, die Big Brother award. De ‘prijs’ wordt door Bits of Freedom elk jaar gegeven aan de in hun ogen grootste privacyschender van het jaar. Met het akkoord op de sleepwet zat het er natuurlijk wel in dat ze in de running zouden zitten. Sybrand Buma krijgt ook nog een persoonlijke nominatie, niet toevallig. De andere kandidaat is het GGZ, vanwege het delen van gevoelige informatie over patiënten. De awards worden op 11 december uitgereikt.

A Wrinkle in Time, meer van Disney

A Wrinkle in Time is een episch avontuur dat gebaseerd is op een klassiek boek waarin reizen door tijd en ruimte zo simpel is als in een andere dimensie stappen. Het draait uiteindelijk om de reis van een klein meisje dat dankzij drie gidsen leert wat het is om haar eigen kracht te vinden. Oprah Winfrey is een van die drie, maar met Chris Pine, Zach Galafianakis, Reese Witherspoon en Michael Peña is het een drukke boel qua sterren!

VodafoneZiggo lanceert lesprogramma om digitale vaardigheden te bevorderen

De digitalisering van de samenleving brengt enorme kansen met zich mee. Om deze te kunnen grijpen hebben jongeren digitale vaardigheden nodig. Daarom lanceert VodafoneZiggo tijdens de nationale Week van de Mediawijsheid (17 tot 24 november) het interactieve lesprogramma Online Masters. Vier onderwerpen staan centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online.

vodafoneziggo
vodafoneziggo

Het eerste ‘MINI Living’ bouwwerk in Shanghai

In de steeds drukker wordende steden, worden aantrekkelijke plekken om te wonen, leven en werken steeds schaarser. Met MINI Living zoekt MINI naar oplossingen voor deze ontwikkeling en dat resulteert in het eerste samenlevingsproject in China.

mini-living-shanghai
mini-living-shanghai