Nieuws02.01.2017

De DC Daily van 2 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 2 januari 2017.

Hollyweed

Van zaterdag op zondag heeft iemand het zo bekende Hollywood teken ietsje aangepast. Toen Amerika ontwaakte op 1 januari was er Hollyweed te lezen. Iets dat natuurlijk voor de nodige reacties zorgde.

Het teken is op zondag alweer gelijk hersteld naar het originele Hollywood. De politie van Los Angeles is nog wel opzoek naar degenen betrokken bij dit “incident.”

Smullen van Barney vs van Gerwen

Mooier kon het jaar voor alle dartliefhebbers niet beginnen. In de halve finale van het WK was er de clash tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. En het werd er een van het niveau niet eerder vertoond. Er werden records verbroken en van Gerwen won uiteindelijk met 6-2. Maar als je cijfers ziet waarmee Barney verloren heeft, daar had hij iedere andere tegenstander mee verslagen.

Maar het was smullen van begin tot eind. Vanavond neemt Mighty Mike het in de finale op tegen de Schot en tweevoudig wereldkampioen, Garry Anderson.

Oud en nieuw: 13 miljoen euro schade

Er is dit jaar een bedrag geschat van 13 miljoen euro voor de schade van afgelopen nieuwjaarsnacht. Er is minder schade aangericht dan in de voorgaande jaren. We hebben het dan over schade aan woningen en auto’s. De grote incidenten, waarbij brandverzekeraars optreden, zijn dit jaar wel toegenomen.

Bitcoin ruim 1.000 dollar waard

De waarde van een bitcoin zit voor het eerst in ruim 3 jaar boven de 1.000 dollar, zo weet Reuters te melden. Dit digitale betaalmiddel zat de afgelopen maanden al flink in de lift want begin augustus 2016 was een bitcoin nog geen 500 dollar waard.

Analisten geven aan dat het te maken heeft met onzekerheid in de internationale economie en met een grote vraag uit China.

bitcoin
bitcoin

Mona begint 2017 goed: meer smaak en minder zoet

Toetjesmaker Mona is op 1 januari 2017 met een heel nieuw verbeterd pudding-assortiment begonnen. Zo bevatten de nieuwe toetjes meer echte ingrediënten als stukjes fruit, amandel en chocolade. Door deze ingrediënten bevatten de toetjes ook nog eens een heel stuk minder suiker!

mona-toetjes-beter-recept
mona-toetjes-beter-recept

Ed Sheeran kondigt nieuwe muziek aan

De zanger heeft sinds juni 2014 geen nieuw album meer uitgebracht. Deze leuke verrassing heeft hij bewaard tot nieuwjaarsdag. Via Twitter heeft Ed bekend gemaakt dat er vrijdag nieuwe muziek aan komt! Zou het een nieuwe single zijn of een heel nieuw album?