Nieuws02.02.2017

De DC Daily van 2 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 2 februari 2017.

Freek Vonk is gebeten door een haai

Freek Vonk is voor zijn nieuwe programma Freek Naar De Haaien in de Bahamas. Tijdens het filmen was hij aan het duiken met rifhaaien en is hij er door eentje gebeten. Niet zo’n beetje ook, de haai nam een enorme hap uit zijn rechter bovenarm! Schrik niet, want een van de onderstaande foto’s is best schokkend. Hij ligt nu in het ziekenhuis in Miami waar hij (3 uur) is geopereerd en 100 hechtingen in zijn arm heeft.

Extra info: de wond aan de bovenkant van zijn arm was zo heftig dat hij die express niet laat zien… Haai five, zullen we maar zeggen?

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima 15 jaar getrouwd

Vandaag zijn onze koning en koningin exact 15 jaar geleden getrouwd. Op 2 februari 2012 (02-02-2012) gaven Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima elkaar het jawoord. Kijk naar die foto, wat waren ze nog jong! Happy anniversary!

Test je kennis met deze online marketingtest

Nima is een samenwerking aangegaan met Sqillzer, dat een omvangrijke online testomgeving heeft ontwikkeld om online-marketingkennis en -vaardigheden te testen.

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om via www.nima.nl/onlinemarketingtest zijn of haar online marketingkennis te testen. Het is geen examen, maar meer een indicator.

De vragen in deze test hebben betrekking op: algemene online kennis, e-mailmarketing, social media, crm, display/RTB, mobile marketing, SEA, SEO, online sales en webanalytics.

test
test

Auto die parkeergeld automatisch afrekent

Volkswagen rijders profiteren vanaf deze maand van een nieuwe unieke feature: hun auto rekent automatisch parkeergeld af via Parkmobile. Via de Mijn Volkswagen app krijgen automobilisten een notificatie om een parkeeractie te starten zodra men zich binnen een betaald parkeren gebied bevindt. De parkeeractie stopt automatisch wanneer de auto wegrijdt.

Naast Volkswagen zal de parkeerfunctionaliteit van Parkmobile ook beschikbaar komen voor de apps van Seat, Škoda en Audi. Handig!

Beyoncé verpulvert Instagram record

Het record van de Instagram foto met de meeste likes is verbroken. Beyoncé kondigde via Instagram aan zwanger te zijn van een tweeling. Op moment van schrijven is deze foto al goed voor meer dan 8,2 miljoen likes. Er zijn nog meer kiekjes van mevrouw Carter met dochter en tweeling, maar deze spant wel echt de kroon. Het vorige Instagram-record op naam van Selena Gomez, origineel met 4 miljoen maar inmiddels ook al met 6 miljoen likes, is hiermee wel definitief verbroken. Go Bey!

Noordpool dit jaar voor het eerst in 10.000 jaar ijsvrij

Vandaag is de Two Degrees Expeditie officieel van start gegaan met een kick-off. Deze expeditie, onder leiding van Bernice Notenboom, vraagt aandacht voor klimaatverandering en de urgentie waarmee actie nodig is.

Dat doen ze door in april naar de Noordpool (van de 88e naar de 90e breedtegraad) te skiën. Maar … waarschijnlijk is dit de laatste keer dat een dergelijke skireis mogelijk is, omdat de Noordpool dit jaar naar verwachting voor het eerst in 10.000 jaar ijsvrij is. Als dat geen teken is dat er iets moet gebeuren weten we het ook niet meer…

<em>[Afbeelding \u00a9 shcherban - Fotolia]<\/em><em><\/em>
[Afbeelding © shcherban - Fotolia]