Nieuws19.01.2017

De DC Daily van 19 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 19 januari 2017.

Abstract: The Art of Design

Maak kennis met 8 van de meest creatieve en inventieve denkers in de moderne wereld van kunst en ontwerp in deze nieuwe Netflix Original-documentairereeks. Vanaf februari exclusief te zien op Netflix.

Tinker Hatfield (Nike Shoe Designer), Bjarke Ingels (Architect), Es Devlin (Stage Designer), Ilse Crawford (Interior Designer), Christoph Niemann (Illustrator), Paula Scher (Graphic Designer), Platon (Photographer) en Ralph Gilles (Automobile Designer).

Nieuwe trailer Logan

In de nabije toekomst ontfermt een vermoeide Logan (Hugh Jackman) zich over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

Vanaf 2 maart 2017 in de Nederlandse bioscoop te zien.

2016 was het warmste jaar ooit

Voor het derde jaar op rij is het record van het warmste jaar ooit verbroken. Dit hebben NASA en de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) naar buiten gebracht.

Niet zo heel verrassend als je de maandelijkse updates hebt gevolgd. Acht van de laatste twaalf maanden waren al de warmste maanden ooit sinds men begon met de metingen in 1880. Alleen in juni, oktober, november en december was het net ietsje kouder dan dezelfde maanden in 2015.

We don’t expect record years every year, but the ongoing long-term warming trend is clear.

2016
2016

Arm hondje

We hebben het er allemaal moeilijk mee, de kou en vooral ook het ijs. Die gladde ellende zorgt er voor dat zowel mens en dier maar met moeite op de plaats van bestemming uitkomen. Je zult maar een klein hondje zijn dat tegen een gladde helling moet oplopen, dan sta (of glij) je mooi te kijken. En wij kijken mee.

Snowden kan langer in Rusland blijven

Klokkenluider Edward Snowden kan langer in Rusland verblijven. Een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat zijn verblijfsvergunning met “enkele jaren” is verlengd.