Nieuws19.12.2016

De DC Daily van 19 december 2016


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 19 december 2016.

Record voor Fox Sports

De Eredivisie topper Ajax – PSV heeft op FOX Sports gisteren gemiddeld 820.000 kijkers getrokken (Bron: SKO, 6+). Het is daarmee de best bekeken wedstrijd ooit voor FOX Sports. Het sluitstuk van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie eindigde in een gelijkspel: 1-1.

siem
siem

Zeespiegel kan met ruim 3 meter stijgen

Een smeltende gletsjer op Antarctica kan ervoor gaan zorgen dat de zeespiegel met 11 voet (zo’n 3,3 meter) gaat stijgen.

Een kolossale gletsjer in Groenland en ijs uit de Noordelijke IJszee worden vaak genoemd door het snelle smelten. En hoewel wetenschappers piekeren over de westelijke kant van Antarctica, is ook de oostelijke Antarctische ijskap (Totten Glacier) aan het smelten. Onderzoekers uit Australië hebben onderzoek gedaan en ontdekt dat zeeniveau met 11 voet zal stijgen als het betreffende stuk ijs zal smelten.

<em>The Totten Ice Shelf. Image: Esmee van Wijk (CSIRO and ACE CRC)<\/em>
The Totten Ice Shelf. Image: Esmee van Wijk (CSIRO and ACE CRC)

LEGO Trump

Het is helaas geen echte set die je kunt kopen, maar geloof maar dat het hard zou uitverkopen als LEGO Trump op de markt zou komen. Nu is The Donald natuurlijk een makkelijk doelwit voor parodie, maar er blijft toch iets speciaal aan de kleine plastic versie van de grote nieuwe dictator van de 21e eeuw!

We pinnen weer meer

Zoals elk jaar neemt het aantal pinbetalingen toe en afgelopen zondag was speciaal een topper: meer dan 6,5 miljoen betalingen werden via onze kaartjes afgerekend. Samen pinnen we inmiddels richting Sinterklaas en kerst zo’n 12% meer dan vorig jaar, waarbij het helpt dat we nu contactloos kunnen betalen met onze pinpas. Zo makkelijk!

pinnen
pinnen

Vice docu over Rico Verhoeven

VICE Sports heeft Rico Verhoeven in de aanloop naar, tijdens en na zijn gevecht met Badr Hari op de voet gevolgd. In de documentaire zie je hem veranderen van lieve huisvader tot een brute machine.

Eerste trailer Blade Runner 2049

It’s time to see what Rick Deckard has been up to for the last 34 years.

Balde Runner 2049 draait vanaf 5 oktober 2017 in de bioscoop, met o.a. Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto, Dave Bautista en de Nederlandse actrices Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen.