Nieuws15.06.2017

De DC Daily van 15 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 15 juni 2017.

Amazon Prime tijdens vaderdag weekend

Op Vaderdag trakteert Amazon alle vaders op een aantal gratis afleveringen van twee Amazon Original Series. Van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni kunnen kijkers via PrimeVideo.com/driving genieten van: de tweedelige Namibië special van The Grand Tour, met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May, en de eerste twee afleveringen van de nieuwe serie Le Mans: Racing is Everything.

grand-tour
grand-tour

Op hete zolen

Overal op blote voeten kunnen lopen? Klinkt goed, en met deze Nakefit zooltjes kan dat gewoon. Eén van de nadelen van rondlopen op je blote voeten is dat je er wondjes van kunt krijgen. Je voeten worden namelijk niet alleen smerig van straatvuil, maar de kans dat je je voeten openhaalt is ook best aanwezig. En dat gaat dan weer ontsteken: wil je allemaal niet en dus doe je slippers of schoenen aan. Behalve als je dus Nakefit hebt. Leuk spul!

Drones in het ziekenhuis

Het studententeam Blue Jay van de Technische Universiteit Eindhoven heeft vandaag de drone van de toekomst gepresenteerd. Dat gebeurde in de Ronald McDonald Huiskamer van Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. De drone denkt zelfstandig na over de aanvliegroute en kan opdrachten uitvoeren en emotie tonen via LED-lampen die in de drone zijn ingebouwd. Het is pas de start van de ontwikkeling, maar er zijn veel mogelijkheden, zo vinden ze ook in Veldhoven.

Foto drone en medicijn- Bram Saeys
Foto drone en medicijn- Bram Saeys

De beste game van de E3: Toch weer Mario

De E3-gamebeurs is vandaag officieel voorbij, maar we zijn er uit: de aller-allerleukste game die we hebben gezien is toch weer Mario. Super Mario Odyssey zit zó vol met leuke details, gekke dingen om te doen en kleurrijke werelden om je in te verliezen dat onze Gamecowboys Nintendo alle andere misstappen vergeven als deze game eind dit jaar uitkomt.

De allerliefste slimme speakers

Apple is er mee bezig, Google en Amazon hebben ze al, het wordt druk in de slimme speaker-markt. Maar niemand heeft gedacht aan mensen die niet van die technologie zonder karakter in hun kamer willen zetten. Behalve Line, een Japans bedrijf in dezelfde lijn. Die hebben ook slimme speakers, maar in plaats van ‘zwart’ en ‘wit’ als optie kun je kiezen uit ‘beer’ en ‘eend’. Ze doen allemaal hetzelfde, maar als je dan toch mag kiezen? Eend. Wij gaan voor eend. Jullie?

slimme-speakers
slimme-speakers