Nieuws15.08.2016

De DC Daily van 15 augustus 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 15 augustus 2016.

iPhone 7 volledig waterbestendig?

Er zijn geruchten die suggereren dat de volgende iPhone een beetje tegen gaat vallen. Maar er is een nieuw patent toegewezen aan Apple, en die nieuwe iPhone 7 is misschien wel volledig waterbestendig.

<em>Foto via <\/em><a href=\
Foto via

‘Gouden Dorian’ tijdens huldiging verrast met VR-boodschap

Heineken en Samsung hebben gouden medaillewinnaar Dorian van Rijsselberghe de verrassing van zijn leven bezorgd tijdens zijn huldiging in het Holland Heineken House. Op het podium krijgt hij van presentator Humberto Tan te horen dat zijn vrienden en familie een speciale boodschap voor hem hebben, die hij met de Samsung Gear VR kan bekijken.

De beste Usain Bolt-foto ooit?

Usain Bolt schrijft historie: vannacht won hij voor de derde keer op rij goud voor de 100 meter. Bolt kwam als eerste over de finish in een tijd van 9,81. In de halve finale, eerder deze nacht, liep hij een tijd van 9,86 en onderweg had hij nog even tijd om te lachen naar de camera. Dit is toch de beste foto van Usain Bolt óóit!

Antwoord op idiote levensvragen

Iedereen vraagt zich wel eens heel bijzondere dingen af die bestempeld kunnen worden als flauwekul. Zo ook in het bizarre brein van Ruben van der Meer. Zijn hoofd zit vol idiote levensvragen die op een antwoord wachten.

Alles wat in hem opkomt laat hij in het nieuwe programma Ruben en de idioten, uitvoeren door zijn vier assistenten. Cabaretier en tv-presentator Klaas van der Eerden, acteur Fabian Jansen en de stand-up comedians Soundos El Ahmadi en Dianne Liesker moeten hun angst, weerzin en pijngrens overwinnen om de opdrachten uit te voeren. Vanaf maandag 29 augustus om 21.30 uur te zien op NPO 3.

ruben
ruben

Nederlandse start-ups maken kans op half miljoen

De Nederlandse duurzame start-ups PHYSEE uit Delft en Ioniqa Technologies uit Eindhoven staan in de finale van de tiende editie van de Postcode Lottery Green Challenge en maken kans om €500.000 te winnen om hun ondernemersplan te realiseren. De runner-up ontvangt €200.000 euro.

Beide bedrijven nemen het op tegen 3 finalisten uit het buitenland: HomeBiogas uit Israël, Green City Solutions uit Duitsland en Steama.co uit het Verenigd Koninkrijk. Op 14 september wordt duidelijk wie er met de geldprijzen vandoor gaan.

half-miljoen
half-miljoen

Albert Verlinde stopt met RTL Boulevard

Na 15 jaar stopt Albert Verlinde met het presenteren van RTL Boulevard. Op vrijdag 26 augustus heeft hij zijn laatste uitzending. Hij wil een nieuwe stap maken in zijn carrière.