Nieuws14.04.2016

De DC Daily van 14 april 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 14 april 2016.

Kobe Bryant sluit af in stijl!

Basketballer Kobe Bryant heeft zijn carrière in stijl afgesloten. De ‘Black Mamba’ behaalde in zijn laatste wedstrijd een seizoensrecord van 60 punten! Dat was voldoende voor een overwinning van de LA Lakers op Utah Jazz met 101-96.

Strengere privacyregels binnen de EU

In Brussel heeft het Europees Parlement ingestemd met een heel aantal nieuwe databescherming- en privacyregels. Er komt nu een uniform reglement voor alle 28 lidstaten. De oude wet was nog voordat internet massaal werd gebruikt, en veel regels waren dus verouderd.

privacy-day
privacy-day

Japanse architect ontwikkelt onzichtbare trein

Japanse treinbouwers hebben een concept gepresenteerd voor een ‘onzichtbare’ trein. De buitenkant van de trein is spiegelend, dus het lijkt alsof de trein altijd lijkt op het landschap waar hij doorheen rijdt. Dat is weer eens wat anders dan de opvallende geel-blauwe NS-treinen. Lees hier meer over de bijzondere trein!

onzichtbare-trein
onzichtbare-trein

Snapchat laat emoji’s meebewegen in video’s

Door een nieuwe update van Snapchat is het nu mogelijk om emoji’s op bewegende voorwerpen te plakken. Het was al mogelijk om emoji aan video’s toe te voegen, maar deze bleven tot nu toe op één plek staan. Om de functie te kunnen gebruiken moet je de emoji even aandrukken op een bewegend onderwerp. Daarna volgt het plaatje automatisch de bewegingen. Hieronder kun je zien hoe het werkt.

iDEAL-QR-code voor collecteweek Hartstichting

Betaalvereniging Nederland start samen met de Hartstichting een pilot waarbij mensen tijdens de collecteweek met hun smartphone digitaal een gift kunnen doen.

Alle collectebussen van de Hartstichting zijn van 17 tot en met 23 april voorzien van een sticker met de speciale QR-code en iDEAL-logo. Deze sticker kunnen mensen met hun mobiel scannen. Daarna kunnen ze zelf een bedrag invoeren en met iDEAL mobiel aan de Hartstichting betalen.

iDEALQR-codeHSdonatie
iDEALQR-codeHSdonatie

Hilarische reactie van Karvan Cévitam op Facebook

Dat merken steeds grappiger worden op Facebook, bewijst Karvan Cévitam maar weer eens. De slogan voor het nieuwste product van Karvan Cévitam luidt: “1, 2, 3 GO!” Facebooker Sam Wierink ging hier creatief mee aan de slag. Zijn reactie: “1, 2, 3, 4 Karvan gebruikt”, geïnspireerd op de populaire hit van rapper Lil’ Kleine. Karvan Cévitam reageert hierop en binnen no time gaan ze een rapbattle met elkaar aan.

karvan-cevitam-1
karvan-cevitam-1
karvan-cevitam
karvan-cevitam