Nieuws10.01.2017

De DC Daily van 10 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 10 januari 2017.

De ’tunnelboom’ is er niet meer

De iconische ‘Pioneer Cabin’ boom in Calaveras, Californië is er helaas niet meer. Door een zware storm is de boom omgevallen. De boom was uitgehold zodat toeristen er doorheen konden passeren. Vroeger was het zelfs mogelijk om er met de auto doorheen te rijden. De laatste tijd was het alleen toegankelijk voor hikers. Bomen zoals de Pioneer Cabin, die vele toeristen aantrekken van over de hele wereld was waarschijnlijk meer dan 1.000 jaar oud.

Geweldig Excellig

Je moet er maar zin in hebben: YouTuber Hunter Hobbs heeft de Excel-uitdaging aangenomen: hij filmde hoe hij zijn vinger op het pijltje naar onder hield en wachtte tot hij aan het einde van de sheet kwam. Dat duurde even. Heel. Lang. Meer dan negen uur had de arme jongen nodig om tot aan de bodem te komen, en dan ging zijn bal ook nog stuk.

Bierdouche, maar dan anders

Als je bierbrouwer bent sta je na je werk graag onder de douche, want je meurt de pan uit na een dag werken met bier…spul. Frederik Tunedal heeft het nuttige met het aangename verenigd en een biertje gebrouwen dat specifiek bedoeld is om onder de douche te drinken. Het Shower Beer is niet alleen maar te drinken, je kunt het ook nog gebruiken als conditioner! Ideaal dus.

shower-beer
shower-beer

De grootste ballenbak ter wereld

Oh, wat gaaf. Een installatie die de wereld overgaat heeft niet minder dan 1,1 miljoen witte plastic ballen waar je in kunt duiken en in rond kunt ‘zwemmen’. Zoals je wel zou verwachten maken veel mensen gretig gebruik van het ‘Million ball beach’. Het ligt op dit moment in Australië maar misschien komt het ook wel deze kant uit. We kunnen het alleen maar hopen.

Obama: President of Playlists?

De nog net even president Obama is groot fan van muziek en mag graag een playlist maken, dus toen hij een grapje maakte over werken bij Spotify na zijn dienst in het Witte Huis was men er als de kippen bij om daar iets mee te doen. Oprichter Daniel Ek wees de leider van de vrije wereld op een hele specifieke vacature die Spotify open had staan…