Nieuws26.01.2017

Binnenkort: Night Shift ook op je Mac


en nu al in de bèta van macOS 10.12.4

Een van de meest prettige nieuwe functies van de laatste iOS is de Night Shift. Daarmee kun je instellen dat je telefoon tussen een bepaalde tijd – die je zelf instelt – het blauwe licht van je beeldscherm aanpast en er warme tinten van maakt. Blauw licht is blijkbaar niet zo goed voor je in de zin dat het de hersenen actief houdt en dat je door ’s avonds naar blauw licht te kijken minder snel in slaap valt. Je kunt natuurlijk je smartphone op tijd wegleggen om sneller in slaap te vallen, maar omdat een hoop mensen nu eenmaal ’s avonds geen genoeg kunnen krijgen van hun telefoon – getuige de bezoekers op onze websites in de avonduren – is dit warmere licht een uitkomst. En wat geldt voor mobiel geldt net zo goed voor laptops en tablets. Met de komst van de nieuwe macOS is dit probleem in ieder geval opgelost, want in de bètaversie 10.12.4 die Apple heeft vrijgegeven komt ook Night Shift naar je Mac.

Night Shift

Standaard staat de Night Shift ingesteld op zonsopkomst en zonsondergang, maar dat kun je dus aanpassen. Kleuren worden warmer, wat prettiger is voor je ogen en voor je slaappatroon. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat licht en bepaalde kleuren je slaappatroon negatief kunnen beïnvloeden. Deze schermdimmende modus is dus een oplossing en het heeft ook nóg een handige functie. Zo heb ik de nachtmodus ingesteld tussen 22.30 en 07.00 uur, waardoor ik er iedere dag aan word herinnerd dat bedtijd eraan zit te komen. Dus niet zozeer voor het licht, maar meer dat het onderhand tijd wordt om te gaan slapen. En vaak leg ik vanaf het moment dat de Night Shift ingaat ook m’n telefoon helemaal weg.

macOS 10.12.4

Wil je nu al de Night Shift gebruiken op je Mac, dan moet je dus de macOS Sierra bèta 10.12.4 downloaden. De officiële datum van de lancering van macOS 10.12.4 is nog niet bekend, maar de bèta is er al en dus kan dat nooit heel lang meer duren.

Foto © StockPhotoPro – Fotolia.

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl

...

Verder lezen over Apple

Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan

Apple hint zelf naar nieuwe Macs door een X-post van Greg Joswiak, de marketing-topman van Apple. Hij zegt dat je je kalender moet maccen.

Gadgets25.10.2024

Apple kondigt volgende week nieuwe Macs aan

Seizoen 2 van Severance belooft heel vreemd te worden

Zelfs al heb je nu jaren over dat eerste seizoen kunnen nadenken, dan nog ben je er waarschijnlijk niet helemaal uit wat je nou hebt zitten kijken. Severance 2 komt eraan.

Entertainment24.10.2024

Seizoen 2 van Severance belooft heel vreemd te worden

Bedrijven zien er professioneler uit op je iPhone

Apple laat bedrijven zelf aanpassen hoe ze eruitzien als ze je mailen of bellen op je iPhone, dat kan in de Business Connect-tool.

Mobile17.10.2024

Bedrijven zien er professioneler uit op je iPhone

Populaire sci-fi-drama Silo heeft een nieuwe trailer

Het eerste seizoen van de spannende Apple TV+-serie Silo was een groot succes: nu komt het tweede eraan. Dit is de nieuwe trailer.

Entertainment15.10.2024

Populaire sci-fi-drama Silo heeft een nieuwe trailer

Apple’s nieuwe iPad mini heeft ondersteuning voor Apple Intelligence

Apple heeft een nieuwe iPad mini onthuld, die beschikt over de A17 Pro-chip. Dit nieuwe model heeft uiteraard een compact design, komt beschikbaar in 4 kleuren en beschikt over een 8,3‑inch Liquid Retina-display. De A17 Pro-chip werkt een stuk sneller en efficiënter, zodat je zelfs de meest veeleisende dingen kunt doen. Deze chip bevat een snellere CPU en GPU, heeft een Neural Engine die twee keer sneller is dan die in de vorige iPad mini en is geschikt voor Apple Intelligence.

Gadgets15.10.2024

Apple’s nieuwe iPad mini heeft ondersteuning voor Apple Intelligence

Zo kun je straks je Apple iCloud-mailadres veranderen

iCloud-emailadressen veranderen zou in de nieuwe iOS 18.1-update -die nog moet verschijnen een mogelijkheid zijn-. Dit is waar je het kunt vinden.

Mobile14.10.2024

Zo kun je straks je Apple iCloud-mailadres veranderen

Zo ziet een transparante iPhone 16 eruit

Een transparante iPhone 16? Klinkt cool, maar de manier waarop je het voor elkaar krijgt is een kwestie van: doe maar niet zelf. Gelukkig hebben anderen het gedaan.

Mobile09.10.2024

Zo ziet een transparante iPhone 16 eruit

Apple maakt short voor Vision Pro waardoor je naar adem hapt

Immersive video klinkt het in het Engels, maar in het Nederlands kun je dat het beste meeslepend noemen, iets waar je volledig in opgaat.

Video07.10.2024

Apple maakt short voor Vision Pro waardoor je naar adem hapt