Nieuws06.12.2014

Apple bouwt nieuw auditorium voor 161 miljoen


Apple wil uitlekken voorkomen

In 2011 kondigde Steve Jobs aan dat er een geheel nieuwe campus gebouwd gaat worden in Cupertino (VS). Inmiddels komt er steeds meer nieuws naar buiten wat er allemaal gaat komen op dit 5 miljard kostende prestige project met een omvang van zo’n 260.000 vierkante meter.

Een van de belangrijkste onderdelen is zeker de ondergrondse presentatieruimte waar Apple zijn keynotes voor nieuwe producten voortaan wil gaan presenteren. Voorheen werd dat altijd gedaan op andere locaties. In dit nieuwe auditorium, met een capaciteit voor duizend mensen hoeven Tim Cook en zijn collega’s daarin niet bang te zijn dat ze afgeluisterd worden en dat er vooraf informatie uitlekt. De nieuwe campus wordt speciaal voor Apple gebouwd en er komen zo’n 12.000 mensen te werken.

In het nieuwe auditorium van Apple komt er een permanente livestream te hangen. Hiermee wil Apple voorkomen dat er de volgende keer problemen ontstaan met livestreams. Bij de laatste presentatie van de iPhone 6 en de Apple Watch was dit een groot probleem en konden velen mensen de livestream niet volgen vanwege internetproblemen en overbelasting. De bouw van de het nieuwe auditorium van Apple gaat zo’n 161 miljoen dollar kosten.