Airbnb wil 3 miljard ophalen met hun beursgang

Airbnb wil 3 miljard ophalen met hun beursgang

Vorig artikel Volgend artikel

Airbnb wil in december naar de beurs met als doel drie miljard dollar ophalen. De verhuurder van accomodaties over de gehele wereld, zonder deze zelf te bezitten wil gaan cashen vanwege de plotselinge groei in boekingen.

Begin van het jaar waren er plannen voor een beursgang, maar de coronapandemie zorgde voor een gigantische terugloop in het aantal boekingen. Dat is inmiddels volledig omgekeerd ook al staat de wereld nog steeds in brand door Covid-19.

Amerikaanse beurswaakhond

De aanvraag is al in augustus bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC ingediend maar wacht met publiek maken tot na de presidentsverkiezingen in de VS. Dat het nieuws nu vol naar buiten komt is best opmerkelijk er zijn immers nog genoeg vraagtekens. Onder andere de ziekte van Trump, maar zeker ook de situatie rond het virus. Komt er een tweede lockdown, kenners praten al over een derde lockdown als ook de gewone griep gaat toeslaan.

Kleine accomodaties als veilig alternatief

Airbnb zou volgens analisten voor een waardering kunnen verkrijgen van meer dan 30 miljard dollar en dat is nogal wat meer dan de 18 miljard dollar waarop Airbnb in april werd gewaardeerd. Airbnb zou vooral kunnen profiteren van reizigers die niet langer kiezen voor Hotels of andere verhuurlocaties. Vooral kleine locaties lijken op dit moment in populariteit toe te nemen en worden genoemd als een veilig alternatief. Opvallend is dat er niet wordt gesproken over gebieden en landen die als onveilig zijn beoordeeld (code oranje en rood).

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....