Nieuws23.12.2013

Mobbr: het eerste Nederlandse betaalplatform met Bitcoin


De Nederlandse startup Mobbr introduceert vandaag de Bitcoin als officieel betaalmiddel op hun betaalplatform. Mobbr maakt het voor bedrijven mogelijk om bijdragers eenvoudig te belonen bij crowdsourcing. Hiermee is Mobbr de eerst Nederlandse betalingssite die de nieuwe digitale munteenheid accepteert. Mobbr organiseert de transactie van bedrijven die de hulp van de zogenaamde ‘wisdom of the crowds’ inzetten.

mobbr-het-eerste-nederlandse-betaalplatf.jpg
mobbr-het-eerste-nederlandse-betaalplatf.jpg

Bij crowdsourcing zetten organisaties vraagstukken en projecten online en vragen het publiek om mee te denken bij het process of te helpen bij de uitvoering. “Een methode die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar de potentie heeft om bedrijfsprocessen veel efficiënter te maken”, zegt Ernesto Spruyt, medeoprichter van Mobbr.

“Bij crowdsourcing gaat het vaak om kleine bedragen”, zegt Spruyt. “Het voordeel van de bitcoin is dan ook dat de transactiekosten zeer laag zijn.” Over prijsfluctuaties van bitcoin maakt Spruyt zich geen zorgen: “Bitcoin is naast een elektronische valuta, vooral een heel veilige en effectieve manier om transacties af te handelen. Deze betaalmethodiek heeft wat ons betreft een gouden toekomst.”

Mobbr maakt het met de Bitcoin nog makkelijker om een grote groep mensen te betalen voor hun bijdrage aan een online georganiseerd bedrijfsproces. Hierdoor kunnen bedrijven het arbeidspotentieel van het internetpubliek veel beter benutten. Betalingen worden gestort op een persoonlijke Mobbr-rekening. Transacties met bitcoin verlopen bovendien via de gecertificeerde provider Blockchain. Gebruikers kunnen op het Mobbr-platform precies zien hoeveel van welke valuta op de rekening staat.