Gaming07.06.2011

Ubisoft verrast met solide lineup voor 2011


De jaarlijkse persconferentie van Ubisoft op de E3 staat gelijk aan een aantal terugkerende elementen. Fransen die in een allo allo-accent spreken, niet grappige grappen en vaak verrassende games. Zo ook dit jaar. Als je door de vreselijke foute “Mr. Caffeine”-presentator en een aantal tenenkrommende presentaties prikt kan je concluderen dat Ubisoft wist te verrassen. Van een nieuwe Rayman tot een vergaming van de Kuifje-film, de nieuwe Driver, Far Cry 3 en Brothers In Arms: The Furious 4.

ubisoft-verrast-met-solide-lineup-voor-2.jpg
ubisoft-verrast-met-solide-lineup-voor-2.jpg

De laatstgenoemde komt van Gearbox en zet de franchise op zijn kop. Het is duidelijk dat de ontwikkelaar leentjebuur heeft gespeeld bij Inglourious Basterds en Team Fortress. Het resultaat wordt volgens mij een over de top shooter die best nog wel eens voor een verrassing kan zorgen.

Ubisoft had twee uitsmijters. Far Cry 3 was bloedig, hard en grafisch indrukwekkend. Jammer dat we tot 2012 moeten wachten voor het complete product. Ook Assassin’s Creed Revelations wist te verrassen. De beelden zijn wonderschoon en tijdens de demonstratie liep de gameplay vloeiend. Ik hoop alleen wel dat er gekozen is voor meer diversiteit. Bij de dertigste toren die ik moest beklimmen haakte ik af bij de vorige delen.

De grap op Twitter tijdens de presentatie van Ghost Recon was: waar is de Kinect? Op de Microsoft presentatie was dit het middenpunt van de game, bij die van Ubisoft werd de technologie voor Ghost Revolution ‘doodgezwegen’. Wel maakte het Franse bedrijf een nieuwe Kinect-game bekend. De irritante maar grappige of liever melige konijnen uit Raving Rabbids keren terug in Alive & Kicking. De Franse metaldude inclusief core baard die de presentatie deed zorgde voor een mooi contrast.

Ubisoft balanceert net als Microsoft en Electronic Arts hun line up tussen mainstream en core games. Just Dance (goed voor 30 miljoen spelers wereldwijd) gaat voor het derde deel multiplatform en Rocksmith springt in het gat van Guitar Hero. Met het verschil dat je volgens Ubi met deze game echt gitaar kan leren spelen. We wachten af. Ook zagen we een nieuwe Fitness Evolved voorbij komen en een nieuwe online invulling van Trackmania.

E3 is voor Ubisoft met een knal begonnen. Tipje voor volgend jaar: huur eens een behoorlijke presentator en een echt grappig persoon voor het schrijven van de one liners.

Second opinion van Patrick Smeets: “Met de Franse slag”

Ik had echt gehoopt dat we dit jaar iets meer zouden horen over Beyond Good & Evil 2, maar dat zat er helaas niet in. Wel een aantal verrassingen, waaronder de kwaliteit van Far Cry 3 tot nu toe. Ook de Kuifje game, gebaseerd op Steven Spielberg en Peter Jackson’s film had een zeer aparte stijl, al is het een beetje raar om Kuifje zeer gewelddadig bezig te zien. Ik was ook erg kapot van Rayman’s nieuwe look, 2D in HD is prachtig als het correct gedaan wordt en dat zouden meer mensen moeten doen. Ubisoft heeft toch een aparte en typisch Europese stijl, ondanks dat de interne ontwikkelaars wereldwijd actief zijn en dat zorgt ervoor dat hun games vaak een iets andere insteek hebben. Dat valt niet altijd even goed, maar als het goed gaat is het ook top.

Verder lezen over Ubisoft

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

Assassin's Creed wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe game die zich in Japan afspeelt en waarin je kiest tussen twee hoofdpersonages.

Gaming11.06.2024

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Waarom Avatar: Frontiers of Pandora op je verlanglijstje hoort

We hebben er lang op moeten wachten, maar we hebben dit jaar eindelijk de tweede Avatar-film van James Cameron ‘gekregen’. En die stelde niet teleur. Voor we het volgende cadeau van de regisseur krijgen, duurt nog we...

Gaming15.09.2023

Waarom Avatar: Frontiers of Pandora op je verlanglijstje hoort

Ubisoft Forward – de grootste aankondigingen, zoals Avatar

E3 is in volle gang, ook al is er geen officieel evenement. Het blijft een beetje een vreemde gewaarwording, maar aan de andere kant: zolang er heel veel toffe games worden aangekondigd, klagen we niet. Ubisoft bijvoorbe...

Gaming13.06.2023

Ubisoft Forward – de grootste aankondigingen, zoals Avatar

Mario+Rabbids: Sparks of Hope: heerlijke humor en topgameplay

Mario heeft al vaak rare uitstapjes gemaakt, met zijn eigen ruimte-avontuur, zijn voetbalgame en zijn tennisspel. Zijn raarste spin-off is echter Mario + Rabbids, dat kan niet anders. De rare konijntjes van Ubisoft breng...

Gaming23.11.2022

Mario+Rabbids: Sparks of Hope: heerlijke humor en topgameplay

Ubisoft gaat helemaal Aladdin met nieuwe Assassin’s Creed-game

Groot nieuws vanuit één van de grootste gamefranchises ter wereld: Assassin’s Creed. Ubisoft heeft maar liefst vier games aangekondigd in de serie, waarvan de eerstvolgende Assassin’s Creed Mirage is. Dit speelt zi...

Gaming12.09.2022

Ubisoft gaat helemaal Aladdin met nieuwe Assassin’s Creed-game

​En kondigt er nog 3 aan (!)
Ubisoft’s Skull and Bones lanceert op 8 november

Skull and Bones, ontwikkeld door Ubisoft Singapore in samenwerking met andere Ubisoft-studio’s, is vanaf 8 november 2022 verkrijgbaar met crossplay en crossprogressie voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Stadia en Wind...

Gaming11.07.2022

Ubisoft’s Skull and Bones lanceert op 8 november

arrr matey