Gaming05.04.2011

Charts week 13: Getting medieval on your ass


Het wordt intussen heel aannemelijk dat de mensen bij GfK de 3DS nog niet meenemen in de Nederlandse gamecharts, want anders begint het langzaam genant te worden voor Nintendo dat er nog geen enkele game de top tien heeft kunnen halen. Nu is het natuurlijk lastig om uit een launch-lineup die geen echt duidelijke uitblinkers heeft een favoriet te krijgen die bij elke handheld wordt meeverkocht, maar dit is al te gek. Des te beter is dat echter allemaal voor EA (hebben meer mensen dat trouwens, dat daar in je hoofd nog altijd “…sports. it’s in the game!” achteraankomt?) die daardoor meer plaats hebben voor hun games, inclusief de nieuwe nummer één.

charts-week-13-getting-medieval-on-your-.jpg
charts-week-13-getting-medieval-on-your-.jpg

Jawel, de Sims: Middeleeuwen pakt de nummer één van Pokémon af, waardoor beide Pokémons terugvallen, mede doordat Crysis 2 zowel op de 360 als op de PS3 flink stijgt. Dat duwt een aantal zaken naar beneden, waardoor Assassin’s Creed PC er uit valt, samen met de Xbox 360-versie van Homefront. Redelijk gek, zeker omdat die versie vorige week hoger stond dan de PS3 versie, die er nu wel nog is staat.

Weliswaar op de 9e plaats, maar dat betekent wel dat die sales dus pas later op gang komen dan die van de 360, maar wel langer aanhouden. De 360-sales zijn toch meer vergelijkbaar met die van de PC: flink knallen in de eerste twee weken, waarna het flink achteruit gaat. Datzelfde zie je nu bij Shogun 2, die zeven plaatsen is gezakt en die we niet meer terug gaan zien. Effectief is er echter niet zo heel veel veranderd qua titels sinds vorige week, behalve dat Wii Remote Party weer terug is.

Screen shot 2011-04-03 at 23.10.33

Volgende week is veruit de lafste week van dit jaar tot nu toe, met precies niks van formaat dat uitkomt. Filmgame Rio zal de schappen niet laten branden en als Dynasty Warriors 7 in de top tien terecht komt ga ik het op een zuipen zetten, want dan snap ik er echt niets meer van. Het slechte nieuws is dat de week erna ook nog eens ronduit slap wordt, met Michael Jackson voor de PS3 en 360 als grootste release. Wellicht geen charts dus volgende week, of er moet al iets interessants gaan gebeuren (zoals het bijvoegen van de 3DS-verkopen.)

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.