Gaming01.12.2010

De geruchtenmolen: Halo 1 HD, Inception: the Game en Uncharted 3 in de woestijn


Als er in de berichtgeving over games aan één ding veel wordt gedaan dan is het wel het propageren van geruchten. Niet gek, aangezien alle informatie die er toe doet vaak angstvallig achtergehouden wordt om op een later tijdstip als ‘exclusive!’ verhandeld te worden met een blad, blog of programma voor extra aandacht. Nu is het vaak niet de moeite om mee te helpen met de verspreiding ervan, want de ene helft is niet waar en de andere helft wel maar daar gaat dan weer het meeste niet van door en anders was het vermoedelijk een open deur. Maar ja, ze zijn zo leuk, die geruchten…en er waren er deze week wel al heel wat.

de-geruchtenmolen-halo-1-hd-inception-th.jpg
de-geruchtenmolen-halo-1-hd-inception-th.jpg

Allereerst eentje die onder ‘dat willen we allemaal wel’ valt: de door 343 Studios in ontwikkeling zijnde HD-remake van Halo 1, die voor het volgende officiële deel (dus in 2011, vermoedelijk in November voor het 10-jarig jubileum) uit zou moeten komen en gebruik zou maken van de Reach-engine. Klinkt vreselijk aannemelijk. Maar ja, de Final Fantasy 7-remake klonk ook aannemelijk en er zijn mensen die nog steeds geloven dat die in de maak is, zullen we maar zeggen.

Dan het verhaal dat Christopher Nolan bezig zou zijn aan een game in de wereld van Inception. Natuurlijk is de wereld die in de mindfuck van een film neergezet wordt een ideaal canvas om een game op te schilderen en Nolan zou zelf gezegd hebben tegen Entertainment Weekly dat er iets gaande is, maar als mensen de term “longer-term proposition” gaan gebruiken dan zitten we nog vrij solide in de planfase. Er zijn al te veel regisseurs gestruikeld over het maken van een game (LMNO, anyone?) om dit meer gewicht te geven dan ‘leuk idee’.

Dan nog Nathan Drake: die zou nu het plagiaat van Indiana Jones dat Uncharted pleegt willen completeren door de volgende game van Naughty Dog in Afrika te situeren. De woestijn, om precies te zijn. Uncharted 3 zou dan samen met het vorige deel de route completeren die Indy gemaakt heeft in raiders of the Lost Ark: Zuid-Amerika, Nepal en de Egyptische woestijn. In elk geval leuk bedacht, maar de ‘exclusive!’ onthulling die 12 december in Hollywood gedaan gaat worden zal meer duidelijkheid moeten geven. Naast het feit dat Uncharted 3 er aan komt, maar dat is het soort open deuren die niemand meer hoeft in te trappen, toch?

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.