Gaming14.11.2010

Charts week 45: Call of Duty niet op één?


Made you look. Natuurlijk staat Call of Duty wel op één. En op twee. En op drie. Er is geen ontkomen aan, zoals ik de laatste keer al vertelde, maar dat wil niet zeggen dat er geen verrassingen in de GfK top tien zitten. Want je had me veel kunnen vertellen, maar dat Farming Simulator 2011 een notering kon krijgen in deze tijd van het jaar, met meer goede releases dan je gespeeld krijgt, dat had ik nooit geloofd. Ik geloof het nog steeds niet. Is er bij iedereen dan alleen maar “boerderij” blijven hangen in alle berichtgeving over FarmVille of is er iets anders aan de hand?

charts-week-45-call-of-duty-niet-op-een.jpg
charts-week-45-call-of-duty-niet-op-een.jpg

Ik heb helaas het antwoord ook nog niet, maar simulatiegames doen het goed, zo blijkt ook uit de hoge notering van Football Manager 2011, die naast FIFA voor de PS3 de voetbalhonneurs waarneemt. Ik denk dat ze er beiden uit zullen gaan vallen volgende week, want de fervente fans, zeker in het geval van Football Manager, zullen het nu allemaal hebben en dan kom je niet meer ver genoeg om te blijven staan.

Ook Fable en Professor Layton zijn op weg naar beneden en die zie ik ook niet meer omdraaien. Het blijft frappant trouwens, hoe goed Nintendo Professor Layton heeft weten neer te zetten, de game verkoopt toch vooral aan de doelgroep die niet per sé bezig is met het downloaden van DS-games en dus kan het toch goed lopen terwijl de rest van de DS-markt in een hoekje ligt te sterven. Over dood in een hoekje gesproken, de nieuwe nummer één op de PSP-lijst, God of War: Ghost of Sparta, heeft het niet kunnen redden om langs Farming Simulator 2011 te komen. Dus.

Screen shot 2010-11-13 at 11.49.05

Volgende week wordt het weer interessant, want dan komen weer twee grote jongens uit. Aan de ene kant hebben we Need For Speed Hot Pursuit van EA, die in elk geval tot nu toe voor veel opwinding heeft gezorgd in de vooruitblikken (en terecht trouwens). Die heeft natuurlijk weer als nadeel dat ‘ie nu in iets directere competitie zit met Gran Turismo 5, wat weinig goeds kan betekenen voor de PS3-versie van de game.

Aan de andere kant hebben we natuurlijk Assassin’s Creed: Brotherhood, het heus-dit-is-geen-uitbreidingspakket vervolg op de avonturen van Ezio die hem naar Rome zullen brengen. Of de aanvulling op het verhaal en de toevoeging van Multiplayer genoeg zijn om mensen naar de winkel te krijgen? Ik ben er eigenlijk bang voor, nu dat ik er over nadenk. Misschien dat er nog meer kans is dat de vierde versie van Call of Duty (Wii) erin gaat komen, dan is het Black Ops-feest compleet.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.