Gaming07.11.2010

Charts week 44: Prinsheerlijk


Waar ik vorige week nog verbaasd was over het uitblijven van succes bij sommige games ben ik deze week iets beter voorbereid, wetend dat de Nederlandse gamer zich niet altijd de moeite zal doen om in het weekend van de release een game te gaan bemachtigen. Waar Fallout: New Vegas kwam en pas de week erna steeg (en nu ook weer is weggezakt trouwens) is hetzelfde nu gebeurd met Star Wars: Force Unleashed II en Fable 3.

Vooral die laatste heeft hordes Xbox 360-bezitters naar de winkel getrokken om op nummer één binnen te komen, terwijl Starkiller & Co. niet verder komen dan halverwege de top tien (en zelfs dat is onverdiend, maar dat is een ander verhaal). Verder is er weinig schokkends te zien in de top, met de toppers van vorige week zoals verwacht de zakkers van nu.

charts-week-44-prinsheerlijk.jpg
charts-week-44-prinsheerlijk.jpg

Screen shot 2010-11-06 at 15.47.34

Want hoe verbaasd ik ook was dat Professor Layton het tot de toppositie heeft weten te schoppen, als ‘ie lang was blijven steken in de bovenste regionen was ik nog verbaasder geweest. Het heeft niet die staying power van een Wii Party en belangrijker nog, niet de gratis controller. De Sims-uitbreiding Late Night klimt flink door terwijl Medal of Honor PS3 flink zakt, maar FIFA blijft toch goed hangen. Daarmee is de wedstrijd tussen de voetbalgames nu ook officieel afgelopen, de spelers hebben toch massaal voor EA’s ploeg gekozen en Pro Evolution Soccer heeft het nakijken.

Volgende week is het natuurlijk zover: dan zijn plaats één tot en met drie (en misschien wel vier) gereserveerd voor de nieuwe Call of Duty. Of in al dat geweld nog plaats is voor een Kinect game is nog maar de vraag, zeker omdat er niets standaard bij de bewegingscontroller voor de Xbox 360 geleverd wordt. Misschien dat Dance Central, Kinectimals of Your Shape ergens binnen gaat komen, maar eerlijk gezegd denk ik dat er volgende week alleen nog plaats is voor de hele grote jongens.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.