Gaming18.06.2010

Xbox 360 ‘Summer of Arcade’ goed gevuld dit jaar


Microsoft gaat dit jaar weer speciale ‘Summer of Arcade’-lanceringen doen voor hun Live Arcade downloadservice op de Xbox 360. Vorig jaar konden we genieten van onder andere Shadow Complex, Trials HD en Marvel VS Capcom 2, dus dat zijn niet de minsten.

Vraag is: wie wordt vanaf volgende maand boven het zomerse maaiveld uitgetild? 

xbox-360-summer-of-arcade-goed-gevuld-di.jpg
xbox-360-summer-of-arcade-goed-gevuld-di.jpg

Allereerst natuurlijk Lara Croft And The Guardian Of The Light, de arcade-actievariant van de Tomb Raider-franchise. Die zou een nieuwe richting kunnen betekenen voor Tomb Raider als het erg aanslaat.

Daarnaast het net aangekondigde Castlevania: Harmony Of Despair, die tot 6 spelers zal ondersteunen in een 2D-omgeving die wel heel veel van het speelveld kan laten zien om iedereen in beeld te krijgen, zoals je op het plaatje kunt zien. Deze game wordt net zoals alle andere 2D-versies overzien door Koji Igarashi, dus in de basis zit je dan altijd goed. Ik ben heel benieuwd hoe die multiplayer-modus precies werkt en of je elkaar ook kunt tegenwerken.

castlevania360.jpg
castlevania360.jpg

Hydro Thunder Hurricane is een remake van de originele Xbox-titel waarin speedboatenhet tegen elkaar moeten opnemen, maar deze ligt meer in de oppoets-sfeer dan complete heruitvinding dus is wat mij betreft de minst spannende van de groep.

Limbo is en verdomde stylishe puzzelgame die al genomineerd is geweest voor zijn tekenstijl op het Independent Games Festival. In Limbo ben je op zoek naar je zus die op de rand van de hel staat. Het precieze concept waarde game op draait is nu niet bekend, maar who cares als het er zo ontzettend mooi uitziet? Hebben!

limbopic.jpg
limbopic.jpg

Monday Night Combat tenslotte is de ietwat vreemde eend in de bijt: een soort van kruising tussen Speedball Deluxe en Team Fortress 2, maar dan met meer hand-tot-hand gevechten en in een opzet die het midden houdt tussen Smash TV en American Gladiators. Heel, heel Amerikaans, maar wel iets dat heel leuk kan blijken te zijn.

Al met al lijkt het weer een goede zomer te worden, al heb ik eigenlijk nog genoeg games op de stapel liggen om me tot aan september bezig te houden…

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.