Gaming26.07.2014

Het verplichte leesvoer voor dit weekeinde


Wat is er deze week voor interessants geschreven?

De WK-bokaal zit allang in een Duitse kast, de Tour karavaan rijdt morgen over de Champs Elysees en Djokovic slaat inmiddels ballen ergens in een ravijn. Dus wat is er dan nog over? Vakantie? Doe niet zo gek. Lees in ieder geval eerst ons verplichte leesvoer.

The New Yorker houdt grote schoonmaak op zijn website en heeft even al zijn artikelen vanaf 2007 voor nop online gezet. Polygon pakte alle interessante over games eruit en zette ze in één handig overzicht. Uiteraard willen we jullie daar graag naar toe verwijzen.

Iedereen was er wel eens aan verslingerd: Minesweeper. Dan Griliopoulos onderzocht de origine van de meest befaamde Windows game. Het concept bleek schaamteloos gejat, maar dat deed iedereen in die tijd. Nog leuker feitje: Bill Gates was voor een tijdje de beste beginneling.

Hoe zien Aliens er eigenlijk uit? Niemand weet het precies dus refereren we liever naar onze eigen lichaamsopbouw. Een beetje lui vinden Kaitlin Tremblay en Alan Williamson. Gelukkig is er één game die het wel begrijpt, de shooter Unreal. Pardon, hoor ik jullie roepen? Lees snel hun uitleg.

Ooit het gevoel gehad dat je succes nergens op gebaseerd is? Dat je eigenlijk een ‘fake’ bent? Je bent niet de enige, blijkt uit een artikel van Tanya X. Short. Ze richt zich eigenlijk op haar collega developers, maar ze had het net zo goed over iedereen kunnen hebben. Aanrader.

Tenslotte komt Jason Torchinsky nog met een verhaal over een ghost car. Voor wie dit niets zegt: in racegames representeert zo’n wagen de acties en inputs van degene die de snelste tijd reed op dat betreffende circuit. In dit geval bleek het de overleden vader van een tiener te zijn. Ontroerend.

Natuurlijk hebben we niet de tijd om alles te lezen – of te kijken. Ontbreekt er nog een leuk, spannend, belangrijk artikel in de lijst? Geef een reactie en laat ons meegenieten!

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.