Gaming28.06.2012

Sega laat Europa (grotendeels) voor wat het is


Dat is balen: Sega heeft aangekondigd dat ze de Europese activiteiten grotendeels gaan staken om zich te richten op vier grote series: Sonic, Total War, Football Manager, en Aliens. Let wel: dat zijn de enige games die nog in de winkel komen te liggen via Sega in de komende tijd, maar ze zullen wel meer games blijven aanbieden als download. Het brengt echter ook met zich mee dat de kantoren in het grootste gedeelte van Europa gesloten worden, waaronder het Benelux-kantoor. Dat zal zeker zijn impact hebben op de aandacht die de uitgever krijgt voor haar titels en aangezien de aanleiding van deze herstructurering toch al zat in een monsterverlies dat vorig jaar geleden werd, ziet de toekomst er voor Sega niet zo heel denderend uit.

sega-laat-europa-grotendeels-voor-wat-he.jpg
sega-laat-europa-grotendeels-voor-wat-he.jpg

Het houdt persberichtenschrijvers echter niet tegen: “SEGA is entering a new and exciting phase that will position the company as a content led organisation maximising sales with strong and balanced IP such as Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager and the Aliens franchise. The company will benefit from a clear focus and realigned strategy for our digital business and packaged goods and we are confident that this will lead to a successful future.” Klinkt allemaal geweldig, maar het einde van het verhaal is dat we dus zeker wel zullen kunnen fluiten naar games als Anarchy Reigns, Phantasy Star Online 2 en het toch al mythische Bayonetta 2. Erg jammer, dat het zo gaat aflopen met Sega, want nu dat de gang naar voornamelijk digitale (tablet- en telefoon-) games is ingezet zal dat vermoedelijk niet meer de andere kant uit zal gaan zwaaien. Tragisch, voor een bedrijf dat ooit op het punt stond om Nintendo van de troon te stoten in de gamesbusiness.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.