Gaming11.01.2012

Dark Souls DLC op komst volgens gerucht


Het is een understatement om te zeggen dat ik Dark Souls een goede game vind. Zeg maar. En dus is het vreselijk belangrijk dat iedereen even wat mentale energie spendeert aan het geloven in het gerucht dat EGM op haar site heeft geplaatst, namelijk dat er DLC aankomt voor het RPG dat het grootste aantal klokuren van mijn gametijd in 2011 heeft opgesoupeerd. Hoe realistisch is het gerucht? Volgens de Amerikaanse site is het zeer geloofwaardig, maar game director Hidetake Miyazaki heeft voor de release meerdere malen verteld dat er geen DLC zou komen voor de game en dat ‘ie af in de winkels zou komen.

dark-souls-dlc-op-komst-volgens-gerucht.jpg
dark-souls-dlc-op-komst-volgens-gerucht.jpg

Er is wel vorig jaar op 8 augustus een trademark-applicatie door ontwikkelaar From Software is gedaan die vertaald neerkomt op “donker bos” en dat is de reden die in verband wordt gebracht met deze vermeende DLC. Ik ben zelf bang dat de twee niks met elkaar te maken hebben, want dat zou van Miyazaki een leugenaar van grote proporties maken, aangezien het trademark van voor het uitkomen van Dark Souls is. Dat wil niet zeggen dat er niets komt (ik hoop het namelijk vurig), maar ik denk niet dat het die naam zal dragen. Namco zelf hult zich tot nog toe in alle vormen van zwijgen, zoals je mag verwachten, dus als het echt zo is dat deze content al in het eerste kwartaal beschikbaar zal zijn horen we het snel genoeg.

Hoewel, nu ik er over nadenk: Darkroot Forest zou wel wat uitbreiding kunnen gebruiken…

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.