Gadgets10.08.2020

​Sony True Wireless-oordopjes: dit is het verschil


Sponsored Story

Draadloze oordopjes zijn enorm hot. Een trend die onder andere door het verdwijnen van 3,5mm-ports uit smartphones extra hard gaat. Hierdoor zie je steeds meer smartphonemakers die ook in deze markt stappen. Echter zijn er ook audiobedrijven die hiermee al jaren bezig zijn. Sony heeft recentelijk drie nieuwe True Wireless-oordopjes uitgebracht met elk hun specialiteit. Dit zijn de verschillen.

De redenen om voor draadloze oordopjes te kiezen zijn legio. De een wil ze graag om mee te sporten, zodat er bij het hardlopen niet steeds een draad loopt om verstrikt in te raken. Een ander wil ze om te zorgen dat ze al bellend bij hun werkplek kunnen weglopen zonder letterlijk en figuurlijk vast te moeten zitten aan de werkplek. Draadloze oordopjes zijn ideaal. Vaak bieden ze een lange batterijduur en veel draagcomfort. Je hebt dankzij draadloze oordopjes enorm veel bewegingsvrijheid, zeker als ze echt in je oor zitten zonder draad in je nek. Als je lang haar hebt hoef je niet moeilijk te doen met een draad in je nek en je kunt je met gemak omkleden. Je zal al snel niet meer doorhebben dat je je oortjes in hebt.

Sony heeft met zijn True Wireless-lijn een aantal oordopjes gemaakt voor verschillende wensen. Er zijn oordopjes met extra bass, er zijn oordopjes die perfect geschikt zijn voor sporten en er zijn oordopjes die van noise cancellling zjin voorzien. Hierdoor kun je je beter concentreren op je telefoongesprek of ongestoord kunt luisteren naar je muziek. Het voordeel van alle drie de varianten is dat niet één maar beide oordopjes in verbinding staan met je smartphone. Dat betekent dat het signaal van beide oordopjes naar de telefoon gaat en terug, waardoor je een veel stabielere verbinding hebt. Dat betekent ook: minder vertraging.

WF-XB700: Volledig draadloze oordopjes met Extra Bass

Het nieuwe instapmodel van Sony’s True Wireless-oordopjes is WF-XB700. Deze oordopjes hebben een IPX4-rating, wat wil zeggen dat ze wel tegen een spatje kunnen, maar je er beter niet mee kunt gaan zwemmen. Ook kun je deze oordopjes niet via aanraking een nummer laten skippen. Hiervoor zijn knopjes toegevoegd aan de onderzijde van de oordopjes. Voor sommige luisteraars is dat prettiger, omdat je directe feedback krijgt van een knopje dat je indrukt: bij aanraken is dat niet altijd duidelijk. De batterijduur van WF-XB700 zit op 9 uur, maar je kunt ze via het doosje nog een keer opladen, waardoor je in totaal 18 uur kunt luisteren. Ben je dol op een goede bass, dan zijn dit de oordopjes voor jou. Met de Extra Bass kunnen deze oordopjes ondanks hun kleine formaat een flinke bass produceren. Dankzij technologie kan Sony je een dieper, krachtiger geluid bieden en zo’n goede bass hoor je niet vaak in oordopjes. Klik hier voor meer info.

WF-SP800N: Volledig draadloze sportoordopjes met industry leading noise cancelling

Ben je iemand die je hele werkdag non-stop muziek wil luisteren, dan zijn de WF-SP800N-oordopjes een aanrader. Ze bieden 13 uur muziek op 3,5 uur opladen en 26 uur in totaal, want dankzij het doosje kunnen ze nog een keer worden opgeladen. Deze oordopjes zijn waterresistent (IP55) en kunnen ook wel tegen een stofje. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor sporten, zeker nu het zomer is en je sneller begint te zweten. Dankzij touch control kun je deze oordopjes met een vingervlugge beweging naar een ander nummer laten skippen. Iets dat er ook nog eens heel professioneel en stijlvol uitziet.

Daarnaast is er adaptive sound control, waarmee de oordopjes het geluid regelen naar aanleiding van je situatie. Je hoeft dit niet zelf in te stellen, dus of je nu gaat rennen, wandelen of in het openbaar vervoer stapt: de oordopjes detecteren automatisch je activiteit en passen de omgevingsgeluidmodus aan op jouw situatie. Qua audiomogelijkheden is de WF-SP800N een veelzijdig paar oordopjes. Er zit namelijk ook nog actieve noise cancelling op, waardoor je van elke toon die in de muziek hoort ongestoord kunt genieten. In tegenstelling tot de WFXB700 hebben de WF-SP800N’s een app waarmee je kunt instellen wat je graag uit je muziek haalt. Met de zogeheten equalizer (EQ) kun je instellen of je de muziek wat meer bass wilt geven of juist niet, geheel wat je zelf prettig vindt. Je kunt de WF-SP800N-oordopjes extra comfortabel in je oor laten zitten door de verschillende oordopjes in de verpakking, die je de optie geven om zelf te voelen welke grootte goed zit. Meer weten? Klik hier.

<em>De WF-SP800N-oordopjes<\/em><em><\/em>
De WF-SP800N-oordopjes

WF-1000XM3: Volledig draadloze premium oordopjes met industry leading noise cancelling

Het doosje waarin de WF-1000XM3 oordopjes worden vervoerd en opgeladen is wat groter dan dat van de WF-SP800N-oordopjes, maar dankzij deze mooie premium designbox vind je je oordopjes makkelijker terug in je tas. In 3,5 uur zijn de oordopjes opgeladen en dan gaan ze 8 uur mee (zonder noise canceling). Let wel, dat is net als bij de andere oordopjes in dit artikel exclusief het oplaaddoosje, waarmee je ze voor een tweede en zelfs derde keer kunt opladen als je onderweg bent. Dan haal je namelijk een indrukwekkende 32 uur. Deze oordopjes bevatten de industry leading noise cancelling waar Sony bekend van is. Dat betekent dat je ook echt geen omgevingsgeluiden hoort en volledige focus hebt op je muziek of andere audio. Iets dat je bekend kan zijn als je ook de Sony hoofdtelefoon WH-1000XM3 hebt, die veelgeprezen is om zijn goede noisecancelling.

Zoals eerder aangegeven werken de oordopjes via Bluetoothverbinding op links en op rechts, waarbij de ene oordop dus niet aan de andere hoeft door te geven wat er moet gebeuren, omdat dat ieder voor zich gaat. Die snelle en solide Bluetooth-verbinding is erg fijn, want hierdoor reageren ze snel wanneer je bijvoorbeeld een nummer wil pauzeren. Handig, wanneer iemand tegen je praat, want vaak zien mensen om je heen niet dat je oordopjes in hebt. Klik hier voor alle info over de WH-1000XM3 oordopjes.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Verder lezen over Sony

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Venom is terug in zijn voorlopig laatste film

Venom: the Last Dance draait vanaf 25 oktober dit jaar in de bioscoop en wordt het laatste deel van de trilogie.

Entertainment04.06.2024

Venom is terug in zijn voorlopig laatste film

Sony wil laten zien wat toegankelijkheid is en doet dat zo

Toegankelijkheid is belangrijk, maar het wordt vaak vergeten waardoor mensen met een visuele uitdaging bijvoorbeeld niet goed gebruik kunnen maken van tech. Sony zet zich hiervoor in.

Gadgets17.05.2024

Sony wil laten zien wat toegankelijkheid is en doet dat zo

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Tijdmachine: de handycam werd vooral door vader gehanteerd

De Handycam was voor camcorders wat Chocomel is voor chocolademelk. Het was dé bekende camcorder, en hij werd gemaakt door Sony. De camcorder is nu vrijwel volledig verdwenen, op wat retrofans na, maar er zijn decennia...

Gadgets18.03.2024

Tijdmachine: de handycam werd vooral door vader gehanteerd

Ode aan de camcorder
​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

PlayStation 5 is een tegenvaller gebleken voor Sony. De console heeft de verkoopdoelen niet gehaald en voor Sony is het wel een beetje klaar met de console. Het wilde 25 miljoen PlayStation 5’s verkopen dit jaar (en di...

Gaming15.02.2024

​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

Sony presenteert heel veel games voor 2024 in State of Play

Een paar keer per jaar komt Sony met een grote streamingvideo waarin het vanalles laat zien wat eraan komt in de komende periode. Gisteren was het ook zover, en hoeveel er veel was gelekt, zijn er ook wat verrassingen te...

Gaming01.02.2024

Sony presenteert heel veel games voor 2024 in State of Play

​Tijdmachine: Sony robothond Aibo was een gewild apparaat

Aibo: zegt het jou iets? Waarschijnlijk heb je er wel eens eentje gezien. Aibo is de robothond van Sony. Hij werd geïntroduceerd in 1999, maar met de eerste Aibo was de kous niet af, er volgden er meer. We stappen in de...

Technology29.01.2024

​Tijdmachine: Sony robothond Aibo was een gewild apparaat

Maar hij is niet dood hoor